Kentsel dönüşümle birlikte Göl Mahalle’deki evlere yeni yaşam

Edirne'de her yağmurda sular altında kalan ve evleri kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan 21 dezavantajlı aileye konteyner evler tahsis edildi.

GÜNDEM 01.12.2023, 16:03 02.12.2023, 17:06 Buse Önder
Kentsel dönüşümle birlikte Göl Mahalle’deki evlere yeni yaşam

Edirne'de Karaağaç Mahallesi'nde, her yağmurda sular altında kalan ve halk arasında "Göl Mahalle" olarak bilinen alanda, kentsel dönüşüm kapsamında 21 dezavantajlı aileye ait derme çatma evlerin yıkımı gerçekleştirildi. İl Özel İdaresi ekipleri tarafından yürütülen yıkım çalışmalarının ardından, vatandaşlara geçici olarak konteyner evler tahsis edildi.

Yoğun yağışların neden olduğu su baskınlarına maruz kalan ev sahipleri için geçici çözüm olarak sunulan konteyner evler, mutfak, banyo ve odalarıyla kullanışlı bir yaşam alanı sunuyor.

Halkın konteyner sevinci: “Yaşantımızdan daha güzel”

Vatandaşlardan Zarif Hasır, gazetecilere yaptığı açıklamada konteyner evi beğendiğini ve yaşam koşullarının biraz daha güzelleştiğini ifade etti. Mutfak, banyo ve odalarını güzel bulduğunu belirten Hasır, "Yaşantımızdan biraz daha güzel”  diyerek yeni yapılacak evler için de memnuniyetini dile getirdi.

Konteyner evleri gezen Binnaz Örs de mutfak, tuvalet ve banyonun kullanışlılığına vurgu yaparak, ayrıca çocuk odasının bulunmasının da olumlu bir özellik olduğunu belirtti.

Bakanlıktan kalıcı konut müjdesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, süreç içerisinde yıkım yapılan bölgenin zemini yükseltilecek ve eksik olan altyapı çalışmaları tamamlanacak. Bu süreçte geçici konutlara yerleştirilen aileler, yapılan kentsel dönüşümle birlikte kısa sürede yeni ve kalıcı konutlarına kavuşacak. Bakanlık tarafından yapılacak olan kalıcı konutların, bölgedeki yaşam kalitesini artırması ve su baskınlarına karşı dayanıklılığı sağlaması bekleniyor.

Yorumlar (0)