Kahramanlardan geriye bu fotoğraf kaldı: Aynı sofrada 4 şehit

Irak'ın kuzeyinde gerçekleşen hain saldırıda şehit olan 6 kahraman Mehmetçik için yürek burkan bir fotoğraf paylaşıldı.

GÜNDEM 26.12.2023, 13:01 26.12.2023, 13:06 Buse Önder
Kahramanlardan geriye bu fotoğraf kaldı: Aynı sofrada 4 şehit

Irak'ın kuzeyinde meydana gelen alçak saldırıda, iki gün içinde 12 asker şehit düşerken, saldırının ardından bölgede geniş çaplı bir operasyon başlatılmış ve hava harekâtı sırasında ise birçok terörist etkisiz hale getirilmişti.

Pençe-Kilit harekat bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan askerler için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen törende, vatanları için canlarını feda eden kahramanlar dualarla anılmıştı.

Duygulandıran paylaşımlar arka arkaya geldi

Yaşanan olayların ardından, 22 Aralık 2023 tarihinde Pençe-Kilit bölgesinde PKK'nın düzenlediği saldırıda şehit düşen 6 askerin arasında yer alan Teğmen Ramazan Günay, Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı, Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca ve Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın'ın yakın zamanda çekildiği anlaşılan bir fotoğraf ortaya çıktı.

'Bir fotoğraf 4 şehit' notuyla sosyal medyada paylaşılan fotoğrafta, şehitlerin aynı sofrada yemek yedikleri görülürken fotoğrafın altında, "Ey Türk çocuğu, senin ve yurdun için can veren ulu şehitlerini unutma" mesajıyla birlikte duygusal bir vurgu yapıldı.

‘Meğerse şehadete gülüyormuş’

23 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Semih Yılmaz'ın memleketi Kırıkkale'de düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlanmasının ardından, Yılmaz'ın daha önce görev yaptığı birlikteki komutanı duygusal bir paylaşım yaptı. Şehidin bölgeye gitmek için nasıl can attığını dile getiren Komutan, “Sürekli olarak yanıma gelip 'Komutanım, ben bölgeye gitmek istiyorum' derdi. Bölgeye gitmek için dilekçesini vermişti. Uzun boylu bir çocuktu; onu kolay kolay bir yere sığdıramazdım, şimdi ise tabuta sığdı" ifadelerini kullandı.

Yılmaz’ın bölgeye gitmek için tüm şartları zorladığını belirte Komutan, ataması çıktığında gülerek yanına geldiğini belirterek, “Meğerse şehadete gülüyormuş aslanım" ifadeleriyle Semih Yılmaz'ı anlattı.

Yorumlar (0)