Akıl almaz soygun: 2 dakika 12 milyonluk vurgun yaptılar!

Büyükçekmece'de bir kuyumcu dükkanında meydana gelen olayda, hırsızlar kepengin otomatik kumandasını kopyalayarak 2 dakika içinde 12 milyon liralık vurgun gerçekleştirdi.

GÜNDEM 26.12.2023, 13:35 27.12.2023, 09:19 Buse Önder
Akıl almaz soygun: 2 dakika 12 milyonluk vurgun yaptılar!

Geçtiğimiz günlerde Büyükçekmece’de meydana gelen olayda, yüzleri maskeli 4 hırsız, arabayla geldikleri kuyumcu dükkanının kepengini kumanda ile açarak içeri girdi. Kepenkleri açtıktan sonra dükkanın kapısını kıran hırsızlar, 2 dakika içerisinde yaklaşık 12 milyon lira değerindeki altınları çalarak kaçtı.

Hırsızlar kaçarken mahalle bekçilerine yakalandı, ancak ateş edilmesine rağmen kayıplara karıştı. Polis, olaya karışanları yakalama çalışmalarını sürdürüyor.

Olay güvenlik kameralarına yansıdı

Güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedilen olayda, hırsızların dükkana arabayla yaklaşırken uzaktan kumandayla kepengi açtığı görüldü. Şüphelilerin içeri girip altınları çaldığı anlar da kameralara yansıdı.

Firmalar kopyalanmama garantisi veriyor

Olayın mağduru kuyumcu İlhan Üren, "Kuyumculuk olarak bütün önlemlerimiz vardı. Yalnız uzaktan kumanda firmaların verdikleri garanti 'kopyalanamaz' garantisi veriyorlar. Biz bu kepenkleri yaptırırken firmalar bize ürünü bu şekilde satıyorlar ancak kopyalandı” açıklamalarında bulundu.

Bu olayın ilk defa gerçekleştiğini belirten Üren, “Yaklaşık 2 dakikada soyuyorlar. Tezgahlardaki 30 tablayı çalıp çuvallara dolduruyorlar. Bekçiler kaçarken görmüşler sanırım, kameralarda da silah sesleri duyuluyor” ifadeleriyle olayı anlattı.

Yorumlar (0)