Kahramanlar-37 operasyonu: 3 DEAŞ sözde sorumlusu yakalandı!

MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ortak operasyonu olan Kahramanlar-37 operasyonu kapsamında, Türkiye'deki sinagog, kiliseler ve Irak Büyükelçiliği'ne yönelik saldırı hazırlığındaki 32 şüpheli DEAŞ üyesi yakalandı.

GÜNDEM 29.12.2023, 11:45 29.12.2023, 12:51 Buse Önder
Kahramanlar-37 operasyonu: 3 DEAŞ sözde sorumlusu yakalandı!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün işbirliğiyle gerçekleştirilen başarılı operasyon sonucunda, DEAŞ terör örgütünün Türkiye yapılanması Selman-ı Farisi Taburu (SFT) üç önemli ismi yakaladı. Söz konusu operasyon, Abu Yakin El Iraki Kod Micbel EL-ŞUVEYHİ, Ebu Leys Kod Mohammed Hilaf Ibrahim IBRAHIM ve Abdullah El Cumeyli İyheb ELANİ'nin Türkiye'deki sinagog ve kiliselere, ayrıca Irak Büyükelçiliği'ne yönelik eylem hazırlığında olduğunu tespit etti.

9 ilde operasyon düzenlendi

Micbel EL-ŞUVEYHİ, Mohammed Hilaf Ibrahim IBRAHIM ve İyheb ELANİ ile bağlantılı olarak Selman-ı Farisi Taburu yapılanmasıyla irtibatlı 29 şüpheli ve 3 DEAŞ sözde sorumlusu, MİT'in EGM ile koordinasyonlu çalışmaları neticesinde 9 farklı ilde düzenlenen şafak operasyonlarıyla gözaltına alındı.

Operasyon sırasında örgüte ait çok sayıda dijital materyal ele geçirilirken, yakalanan şüpheliler, adli makamlara sevk edildi.

Operasyon detaylarını anlattılar

Micbel EL-ŞUVEYHİ, Mohammed Hilaf Ibrahim IBRAHIM ve İyheb ELANİ, verdikleri ifadelerde DEAŞ'a katılım süreçlerini, Suriye ve Türkiye'de DEAŞ bünyesinde gerçekleştirdikleri faaliyetleri, ülkemizde DEAŞ adına faaliyet yürüten diğer kişileri ve yürütülen faaliyetlere dair detaylı bilgiler paylaştı.

Gerçekleştirilen operasyon sonucunda, DEAŞ adına ülkemizde faaliyet gösteren Selman-ı Farisi Taburu'nun çalışmalarının durdurulması ve etkisiz hale getirilmesi sağlandı.

Bakan Yerlikaya’dan açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, DEAŞ Terör Örgütüne yönelik İstanbul merkezli 9 ilde düzenlenen "KAHRAMANLAR-37" Operasyonu hakkında açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, MİT Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı tarafından koordine edilen operasyonun başarıyla tamamlandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya'nın açıklamasına göre, "Selman‐ı Farisi Taburu" olarak adlandırılan DEAŞ terör örgütünün Türkiye'de oluşturmaya çalıştığı yapılanma ile bağlantılı olan 29 örgüt mensubu, İstanbul merkezli Ankara, Balıkesir, Bolu, Düzce, Kırşehir, Konya, Sakarya ve Samsun illerinde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda yakalandı.

Operasyonlar sırasında MİT Mensupları ve Polislerin üstün gayretlerini takdir eden Bakan Yerlikaya, Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığını vurgulayarak, "Milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için teröristlere göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle mücadelemize aralıksız devam edeceğiz" dedi.

Yorumlar (0)