Bakan Bolat duyurdu: 23 milyar 74 milyon lira değerinde…

Ankara’da Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Komuta Kontrol Merkezi'nde, 2023 Yılı Kaçakçılık Verileri Değerlendirme Toplantısı’na katılan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, kaçakçılık verilerini paylaştı.

EKONOMİ 29.12.2023, 11:59 Şeyda Gül
Bakan Bolat duyurdu: 23 milyar 74 milyon lira değerinde…

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ankara’da Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Komuta Kontrol Merkezi'nde düzenlenen 2023 Yılı Kaçakçılık Verileri Değerlendirme Toplantısında kaçakçılık verilerini açıkladı. Gümrük Muhafaza Teşkilatımız ve ilgili Ticaret Bakanlığı çalışanlarının ülkemizi ekonomik yönden zarara uğratacak ve dolayısıyla ekonomik istikrarımızı bozacak binlerce kaçakçılık teşebbüsünün önlenmesi amacıyla çalıştığını kaydeden Bakan Bolat, başta gümrük kapılarımız olmak üzere, ülkemizin tamamında büyük fedakarlıklar ile çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.

23 milyar 74 milyon TL değerinde ticari eşya yakalandı

2023 yılı boyunca hız kesmeden devam eden çalışmalar sayesinde 2022 yılına göre yüzde 93 değer artışı yaşandığını belirten Bakan Bolat, “23 milyar 74 milyon TL değerinde uyuşturucu madde ve kaçak ticari eşya yakalamasına imza attık. 2023 yılında yaklaşık 12 ton uyuşturucu, 1,2 milyon litre akaryakıt, yaklaşık 3,2 milyar lira değerinde elektronik eşya ve 1,4 milyar lira değerinde 1302 araç yakaladık. Rakamlardan da anlaşılacağı üzere, Ticaret Bakanlığımız kaçakçılıkla mücadele çalışmalarına taviz vermeden devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

2024 yılında da titizlikle devam edeceğiz

Toplantının ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Bolat, ülke ticaretimizin dünyadaki konumunu koruyup geliştirmek, ekonomik istikrarı sağlarken yasadışı ticaretle mücadelemizi hassasiyetle sürdürüldüğünü aktardı. “Adeta bizim için bir merkez üssü konumda olan Gümrükler Muhafaza Komuta Kontrol Merkezi'nde 2023 yılı Kaçakçılık ile Mücadele Faaliyetleri Değerlendirme Toplantısını gerçekleştirdik” diyen Bakan Bolat, 2023 yılı boyunca titizlikle çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti. Bu çalışmalar sayesinde 2022 yılına göre yüzde 93 değer artışıyla, 23 milyar 74 milyon TL değerinde uyuşturucu madde ve kaçak eşya yakalaması gerçekleştirdiklerini anlatan Bakan Bolat, toplumsal sağlık ve güvenliği öncelikli hedef olarak aldıklarını dile getirdi. Çalışmalarda yasadışı ticaretle mücadele ederek hem ülke ekonomisinde vergi kaybının önüne geçmek hem de hakkaniyet sahibi tacirlerinin hukukunu koruyarak adaletli bir ticari hayat tahsis etmek için çalıştıklarını vurgulayan Bakan Bolat, “2024 yılında da tüm titizliği ile devam edecektir. 2023 yılı boyunca gerçekleştirilen operasyonlarda emeği geçen Gümrükler Muhafaza personellerimizle birlikte tüm Ticaret Bakanlığı personeline teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)