Kadıköy-Üsküdar ve Maltepe’ye tramvay hattı geliyor

Ekrem İmamoğlu, Anadolu Yakası'nda Üsküdar, Kadıköy, ve Maltepe arasında yapılacak olan yeni tramvayın fizibilite ve proje çalışmalarının tamamlandığını sosyal medya üzerinden duyurdu.

GÜNDEM 28.12.2023, 10:51 29.12.2023, 15:58 Buse Önder
Kadıköy-Üsküdar ve Maltepe’ye tramvay hattı geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yeni bir tramvay hattının proje çalışmalarının tamamlandığını duyurdu. Anadolu TRAM adı verilen bu yeni tramvay hattı, yaklaşık 21.3 kilometre uzunluğunda olacak ve toplamda 33 istasyondan oluşacak.

Tramvay projesinin birinci etabında, Kadıköy'de meydan düzenlemesi yapılarak rıhtım istasyonu oluşturulacak ve bu istasyondan hareketle Üsküdar ve Maltepe'ye doğrudan tramvayla ulaşım sağlanacak.

Önemli bir ulaşım alternatifi olacak

Tramvayın Üsküdar istikameti Zeynep Kamil üzerinden, Maltepe istikameti ise minibüs yolunu takip ederek ilerleyecek. Ayrıca, tramvayın Söğütlüçeşme'de Marmaray, hızlı tren ve yeni projelendirilen Yenidoğan-Söğütlüçeşme metro hattı ile, Sahrayıcedit'te Ümraniye-Ataşehir-Göztepe metrosuyla, Ayşekadın ve Şenesenevler'de de Dudullu-Bostancı metrosuyla entegre olması planlanıyor.

İstanbul'un Anadolu Yakası'nda önemli bir ulaşım alternatifi olacak olan Anadolu TRAM projesi, şehir içi ulaşımda modern ve etkili bir çözüm sunmayı hedefliyor. Proje, hem konforlu ulaşım imkanı hem de entegrasyonuyla şehir sakinlerine kaliteli bir ulaşım deneyimi vaat ediyor.

Yorumlar (0)