Kaçak elektrik direnişine cami desteği: ‘Kapınızı açmayın’

Dicle Elektrik, Şırnak'ın İdil ilçesinde yüzde 85 oranında kaçak elektrik kullanımı tespit etti. Kontrol için Açma köyüne giden ekipler, köylüler tarafından engellendi. Köyün müezzini ise cami hoparlöründen "kapınızı açmayın" anonsu yaparak ekiplere karşı direnişe destek verdi.

GÜNDEM 07.06.2024, 14:16 08.06.2024, 15:54 Buse Önder
Kaçak elektrik direnişine cami desteği: ‘Kapınızı açmayın’

Güneydoğu bölgesine elektrik sağlayan Dicle Elektrik, Şırnak'ın İdil ilçesinde kaçak elektrik kullanımının yüzde 85 oranında olduğunu tespit etti. Kontrolleri gerçekleştirmek üzere bölgeye giden ekipler, karşılaştıkları manzara karşısında şaşkına döndü.

Dicle Elektrik, Şırnak İl Müdürlüğüne bağlı kaçak kontrol ekipleri, kaçak elektrik kullanımının yüksek olduğu belirlenen İdil ilçesinin Açma köyüne gitti. Jandarma desteği ile köye ulaşan ekipler, abonelerin sayaçlarını kontrol etmek istedi.

Ancak, köy girişinde toplanan bir grup köylü, ekiplerin araçlarının önünü kesti ve köye girişlerini engelledi. Jandarma ekipleri olaya müdahale etmek istedi, ancak köylüler yola oturarak araçların köye girmesine izin vermedi.

Cami hoparlöründen "kapınızı açmayın" anonsu

Olay sırasında, köy camiinin minaresine çıkan müezzin, cami hoparlöründen köylüleri kaçak kontrol ekibinin geldiği konusunda uyardı ve "kapınızı açmayın" anonsu yaptı. Bu uyarının ardından öğlen ezanını okuyan müezzin, köylülerin evlerini kapalı tutmasını sağladı. Yaşanan bu olaylar cep telefonu kameralarıyla kaydedildi.

Jandarmanın tüm çabalarına rağmen köylüler ekiplerin köye girişine izin vermedi. Gerilimin artmaması için Dicle Elektrik kaçak kontrol ekibi, çalışma yapamadan bölgeden ayrılmak zorunda kaldı. Yetkililer, bölgeye daha sonra yeniden kaçak kontrol çalışması yapılacağını belirtti.

Benzer olay Diyarbakır'da da yaşanmıştı

Geçtiğimiz yıl, Diyarbakır’ın Silvan ilçesine bağlı Sulubağ Mahallesi’nde de benzer bir olay yaşanmıştı. Kaçak elektrik kontrolü için mahalleye giden ekipler, cami hoparlöründen yapılan "kapılarınızı açmayın" anonsu üzerine kontrollerini gerçekleştirememişti. Bu nedenle, ekipler daha sonra jandarma eşliğinde mahalleye giderek gerekli kontrolleri yapabilmişti.

Dicle Elektrik yetkilileri, kaçak elektrik kullanımını önlemek için çalışmalarını sürdüreceklerini ve bu tür engellemeler karşısında gerekli önlemleri alacaklarını ifade etti.

Yorumlar (0)