Kabine bugün toplanacak: Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bugün yapılması beklenen Kabine Toplantısı’nda milyonlarca kişinin merak ettiği Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkıp çıkmayacağı konusu netlik kazanacak.

GÜNDEM 04.06.2024, 09:32 Şeyda Gül
Kabine bugün toplanacak: Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı?

Kabine bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığıyla toplanacak. Toplantıda öncelikli olarak 28 Mayıs 2023 seçimlerinin üzerinden geçen 1 yılın değerlendirilmesi bekleniyor.  Enerjiden savunmaya, ekonomiden tarıma kadar birçok alanda atılan adımların görüşüleceği toplantıda, deprem bölgesinde yaraların sarılmasına yönelik çabalarında görüşülmesi öngörülüyor.

Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak mı?

Bunların yanı sıra Kabine’de görüşülmesi beklenen bir diğer konu ise bayram tatilinin uzatılıp uzatılmayacağı. Milyonlarca kişi Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi Kurban Bayramı’nda da ara günlerin hafta sonu ile birleştirilip 9 günlük tatil olmasına yönelik beklenti içersini girdi. Bu snedenle tüm gözler Beştepe'den gelecek karara çevrildi. Kabine Toplantısı'nda ele alınması öngörülen bayram tatili bu sene 16-17-18 ve 19 Haziran (pazar- pazartesi- salı- çarşamba) tarihlerini kapsıyor.

14 Haziran Cuma günü okulların kapanması da göz önünde bulundurulunca milyonlarca kişinin tatile çıkması bekleniyor. Turizm sektöründen de yapılan çağrılarla bayram tatilinin 9 gün olmasına yönelik beklentiler artıyor.

Ekonomik veriler değerlendirilecek

Beştepe'deki toplantıda, ekonomi programının ele alınması bekleniyor. Alım gücünü yükseltme ve fahiş fiyatla mücadeleye ilişkin tedbirlerin sonuçları değerlendirileceği toplantıda, terörle mücadele ve 9'uncu Yargı Paketi de gündeme gelecek. Hazırlıkları süren 9'uncu Yargı Paketi ile ilgili son durumun da ele alınması alınacağı muhtemel olan toplantıda, bölgesel gelişmeler, İsrail'in Gazze'ye saldırıları ve ateşkes çabaları da gündemde olacak. 

Yorumlar (0)