Entübe edilmişti! Aşk-ı Memnu'nun ‘Şayeste’sinden acı haber geldi

Yeşilçam'ın usta oyuncularından Fatma Karanfil'den üzücü bir haber geldi. Aşk-ı Memnu dizisinde canlandırdığı 'Şayeste' karakteriyle hafızalarda yer eden Karanfil, bir süredir mücadele ettiği kansere yenik düştü ve 25 Mayıs'ta entübe edildikten sonra 72 yaşında hayatını kaybetti.

KÜLTÜR-SANAT 04.06.2024, 09:39 Buse Önder
Entübe edilmişti! Aşk-ı Memnu'nun ‘Şayeste’sinden acı haber geldi

Türk sinema ve tiyatrosunun saygın isimlerinden biri olan değerli oyuncumuz Fatma Karanfil'in vefat haberini, menajeri Aslı İslamoğlu sosyal medya hesabından duyurdu.

Açıklamada, "Sanat hayatı boyunca pek çok başarılı projede yer alan ve birçok ödül kazanan Fatma Karanfil, yalnızca oyunculuğuyla değil, zarafeti, çalışkanlığı ve insanlığı ile de örnek alınan bir isimdi. Bu acı kaybın derin üzüntüsünü yaşarken, Fatma Karanfil'e Allah'tan rahmet diliyor, başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Işığı hiç sönmeyecek, kalplerimizde ve sanat dünyasında daima parlayacaktır. Mekanın cennet olsun, değerli Fatma Karanfil” ifadelerini kullanan menajer acı kaybı tüm kamuoyuna duyurdu.

Fatma Karanfil Kimdir?

3 Şubat 1952 tarihinde Eskişehir’de dünyaya gelen Fatma Karanfil, eğitimini Language and Culture Center’da tamamladıktan sonra 1968 yılında Ses Dergisi yarışmasında üçüncülük elde ederek sinema dünyasına adım attı. 1975 yılında Ali Kocatepe ile evlenen ancak daha sonra yollarını ayıran Karanfil, 1976-1980 yılları arasında Londra’da tekstil eğitimi aldı. Göğüs kanseri teşhisi konulmasına rağmen hastalığı yenmeyi başardı.

Yeşilçam’ın efsane yapımlarından 'Keloğlan'da 'Fatma' karakteriyle hafızalara kazınan Karanfil, 2008 yılında Kanal D ekranlarında yayınlanan Aşk-ı Memnu dizisindeki rolüyle de büyük beğeni topladı. Sanat kariyeri boyunca pek çok önemli projede yer alan Karanfil, başarısıyla ve zarafetiyle sanat dünyasında saygın bir yer edindi.

Yorumlar (0)