İzmir'deki deprem sonrası uzmanlardan peş peşe açıklamalar!

İzmir'in Menderes ilçesi açıklarında bu sabah meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından uzmanlardan peş peşe açıklamalar geldi. Övgün Ahmet Ercan, artçıların 2 hafta süreceğini kaydetti. Prof. Dr. Şükrü Ersoy ise "Sabahki deprem, 30'dan fazla 4 büyüklüğündeki deprem kadar enerji yaydı." dedi.

GÜNDEM 27.01.2024, 10:19 Hakan Öksüz
İzmir'deki deprem sonrası uzmanlardan peş peşe açıklamalar!

Kuşadası Körfezi'nde saat 08.19'da meydana gelen 5.1'lik depremin ardından uzmanlardan açıklamalar geldi. Deprem riskiyle ilgili sık sık paylaşımlarda bulunan Övgün Ahmet Ercan, bölgede iki gün içinde 4 büyüklüğünde bir başka depremin gerçekleşebileceğini kaydetti.

"Artçılar 2 hafta sürecek"

Depremlerin iki hafta boyunca sürebileceğini bildiren Ercan, Kuşadası Pamucak Körfezi kuzeyinde bu sabah meydana gelen 5.1'lik depremin, "ana deprem" olduğunu düşünüyor. Artçıların 2 hafta boyunca devam edeceğini kaydeden Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, söz konusu büyüklükteki depremlerin bu bölgede yıkıcı olmadığını vurguladı.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy: "Hissedilebilir büyüklükte bir deprem bu"

İzmir açıklarında sabah saatlerinde meydana gelen depremde can kaybı olma ihtimalinin bulunmadığını aktaran Prof. Dr. Şükrü Ersoy ise, "Hasarlı binalarda küçük hasarlara yol açabilir. Hissedilebilir büyüklükte bir deprem bu. Bu sabah gerçekleşen 5.1'lik deprem, 30'dan fazla 4 büyüklüğündeki deprem kadar enerji yaydı. İnsanların kaygılanması normal ama 'hemen arkasından büyük deprem olacak' anlamına gelmiyor bu. Yine de kendilerini rahatlatmak için dışarı çıkabilirler." dedi.

Yorumlar (0)