Ekvadorlu kartel lideri "Kedi Farfan" yakalandı

Ekvador merkezli uluslararası uyuşturucu ağının "Kedi Farfan" lakaplı lideri Wilder Emilio Sanchez Farfan ile 5 örgüt üyesi yakalanarak ABD'ye iade edildi. Farfan'ın, Sinaloa karteli ile iş birliği içinde olduğu öğrenildi.

DÜNYA 27.01.2024, 10:46 29.01.2024, 09:47 Hakan Öksüz
Ekvadorlu kartel lideri "Kedi Farfan" yakalandı

Güney Amerika ülkesi Ekvador'un en büyük uyuşturucu baronu olan Wilder Emilio Sanchez Farfan, ABD ile Kolombiya'nın ortak operasyonuyla yakalandı. Kurduğu ağ nedeniyle Kolombiyalı ünlü uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar'a benzetilen Sanchez Farfan'ın ABD'ye iade edildiği bildirildi.

"Ekvador'un Pablo Escobar'ı" 

"Ekvador'un Pablo Escobar'ı" denilen "Kedi Farfan" lakaplı ünlü zehir taciri, Meksika üzerinden ABD'ye tonlarca uyuşturucu sokuyordu. Kartel lideri Wilder Emilio Sanchez ile birlikte uluslararası uyuşturucu ağının 5 üyesi daha yakalandı.

Sinaloa karteli ile iş birliği içindeydi

Meksika'yı kan gölüne çeviren Sinaloa karteli ile iş birliği yaptığı düşünülen Farfan'ın, bu suç örgütü aracılığıyla ABD'ye uyuşturucu sevkiyatı yaptığı kaydedildi. Aylar boyunca sürdürülen titiz takip sonucu Farfan'ın yakalandığı bildirildi ancak güvenlik gerekçesiyle operasyona dair ayrıntılar verilmedi.

Yorumlar (0)