İstanbul için uyarılar peş peşe geldi: Bu geceye dikkat!

İstanbul’da bu gece ani sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklar yaşanabileceğinin öngörülmesi üzerine uyarılar peş peşe geldi. Vatandaşlara dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarı yapıldı.

GÜNDEM 20.04.2024, 00:28 20.04.2024, 00:30 Şeyda Gül
İstanbul için uyarılar peş peşe geldi: Bu geceye dikkat!

İstanbul Valiliği’nin sosyal medya hesabından paylaşımda kent genelinde etkisini gösteren sağanak yağışla ilgili uyarı yapıldı. Meteorolojiye göre, İstanbul’da bu gece saatlerinden itibaren beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklendiği ifade edilen açıklamada, “Ani sel, su baskını, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi.

Bakan Özhaseki, fırtına ve yağışa karşı uyardı

Gece saatlerinden itibaren etkili olması beklenen fırtına ve yağışa karşı vatandaşları uyaran Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ise paylaşımda bu gece saatlerine dikkati çekti. Marmara ve Ege'de gök gürültülü ve sağanak, ülkenin iç ve batı kesimlerinde fırtına, Batı Akdeniz'de kuvvetli yağışlar beklendiğini ifade eden Bakan Özhaseki, Batı Karadeniz, Marmara, Batı Akdeniz ve Ege Denizi'nde fırtına beklendiğini dile getirdi.

Vatandaşlar uyarılara dikkat etmeli

Bakan Özhaseki, vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, hortum, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı meteorolojik veriler doğrultusunda hareket ederek dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini belirtti. Bakan Özhaseki, “Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün, ilgili kurumların ve yetkililerin uyarılarını dikkatle takip etmelerini istirham ediyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)