İstanbul'da KAFES-42 operasyonu! 12 kişi yakalandı

İstanbul'da düzenlenen KAFES-42 operasyonunun ayrıntıları belli oldu. 12 kişinin yakalandığını duyuran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

GÜNDEM 18.02.2024, 09:43 19.02.2024, 09:42 Buse Önder
İstanbul'da KAFES-42 operasyonu! 12 kişi yakalandı

İstanbul'da gerçekleştirilen "KAFES-42" operasyonunda, organize suç örgütü lideri Beratcan Gökdemir'in elebaşılığını yaptığı öne sürülen örgüt üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda 12 kişi yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Jandarma Genel Komutanlığı koordinasyonunda İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen operasyonun başarıyla sonuçlandığını duyurdu.

Birçok suçtan aranıyorlardı

Bakan Yerlikaya, firari olarak aranan Gökdemir'in organize ettiği suç örgütünün, İstanbul'un Jandarma bölgesinde faaliyet gösteren üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda ele geçirildiğini belirtti. Suç örgütünün, Gökdemir'in yurtdışında bulunduğu süreçte telefon ile talimatlar verdiğini, sözde "tahsilat" adı altında mağdurlara cebir, tehdit ve şiddet uyguladığını, silahla adam yaraladığını ve uzun namlulu silahlar ile motorlu ve maskeli olarak ev ve işyerlerini kurşunladığını ifade etti.

Operasyonda silahlar ele geçirildi

Operasyon sonucunda, AK-47 Piyade Tüfeği, M-16 Piyade Tüfeği ve Glock marka 9 mm tabanca ele geçirildi. Bakan Yerlikaya, "Allah ayaklarına taş değdirmesin" diyerek operasyonu gerçekleştiren İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerini tebrik etti.

Ayrıca, Bakan Yerlikaya, halkın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine karşı kararlı bir şekilde mücadele edileceğini vurguladı.

Yorumlar (0)