Meteoroloji’den kar ve sağanak uyarısı! Birçok şehir beyaza bürünecek

Meteoroloji, güncellenmiş hava durumu haritasını yayınladı ve birçok şehir için sağanak, kar ve karla karışık yağmur uyarısında bulundu. Bolu dahil birçok ilde kar yağışı devam edecek. Bu hafta içinde sıcaklıkların değişiklik göstermesi bekleniyor. İşte, tüm ülke genelinde yaşanacak hava durumu detayları...

YAŞAM 18.02.2024, 10:12 Buse Önder
Meteoroloji’den kar ve sağanak uyarısı! Birçok şehir beyaza bürünecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, Karadeniz bölgesi (Gümüşhane ve Bayburt hariç), Doğu Akdeniz kıyıları, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun güney ve doğusu ile Antalya'nın doğusunda, Bilecik ve Sakarya çevrelerinde yağışlı bir hava bekleniyor.

Yağmur ve sağanak yağışlar geliyor

Meteoroloji raporuna göre, yağışlar genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacak. Ancak, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu ve İç Anadolu'nun doğusundaki yüksek bölgelerde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışları da görülmesi bekleniyor.

Ayrıca, sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis oluşacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmezken, rüzgarın genellikle kuzey ve batı yönlerinden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

Çığ riski olabilir

Özellikle Doğu Karadeniz'in yüksekleri ile Doğu Anadolu'nun doğusundaki yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunuyor. Meteoroloji, vatandaşları olası yağışlara ve çığ riskine karşı bilinçli olmaya, güvenli önlemleri alarak hareket etmeye çağırıyor.

Belirli şehirlerde tahmin edilen hava durumu ve gün içindeki en yüksek sıcaklık değerleri ise şu şekilde:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, hafif yağmurlu, en yüksek sıcaklık 9°C

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, en yüksek sıcaklık 10°C

Bolu: Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı, en yüksek sıcaklık 5°C

İzmir: Parçalı bulutlu, en yüksek sıcaklık 16°C

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, güney ilçeleri sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 18°C

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra doğusu aralıklı sağanak yağışlı, en yüksek sıcaklık 20°C

Samsun: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, en yüksek sıcaklık 10°C

Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, en yüksek sıcaklık 11°C

Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı, en yüksek sıcaklık 5°C

Diyarbakır: Çok bulutlu, en yüksek sıcaklık 13°C

Yorumlar (0)