İdlib Şehidi Akıncı memleketi Adıyaman'da uğurlandı

Suriye'nin İdlib kentinde araç kazası sonucu şehit düşen Sözleşmeli Er Abdulkadir Akıncı (23), memleketi Adıyaman'da toprağa verildi.

GÜNDEM 24.03.2024, 17:59 25.03.2024, 16:45 Buse Önder
İdlib Şehidi Akıncı memleketi Adıyaman'da uğurlandı

Suriye'nin İdlib kentinde devam eden Bahar Kalkanı Harekatı bölgesinde yaşanan bir araç kazası sonucunda yaralanan Sözleşmeli Er Abdulkadir Akıncı, tedavi gördüğü Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde şehit düştü. Şehadet haberi, yakınlarını derin bir yasa boğdu. Meliha ve Mehmet Akıncı çiftinin büyük oğlu olan Abdulkadir Akıncı'nın Türk bayrağına sarılı tabutu, bugün helikopterle Adıyaman Havalimanı'na getirildi.

Çok sayıda siyasi katıldı

Cenazenin havalimanından Yeni Mezarlık Camisi'ne kadar olan sürecine çok sayıda yetkili ve vatandaş katıldı. Törene Adıyaman Valisi Osman Varol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, milletvekilleri, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, İl Jandarma Komutanı Albay Hikmet Uz, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş, şehidin ailesi, yakınları ve vatandaşlar iştirak etti. Tören sırasında ayakta durmakta zorlanan şehidin babası Mehmet Akıncı'ya, Vali Varol ve Bakan Yardımcısı Aydın teselli verdi.

Cenaze namazı, İl Müftüsü Mevlüt Haliloğlu'nun kıldırmasıyla gerçekleşti. Namazın ardından şehitlikte defnedilen Abdulkadir Akıncı için dualar edildi. Bu acı olay, Adıyaman'da derin bir üzüntü ve hüzün yarattı. Şehit Akıncı'nın vatan için verdiği can, millet tarafından minnetle anıldı.

Yorumlar (0)