HSK kararnamesi Resmi Gazete'de

HSK'nın (Hakimler ve Savcılar Kurulu) idari ve adli yargıdaki atama kararnamesi Resmi Gazete'de yayımladı.

GÜNDEM 26.12.2023, 00:54 26.12.2023, 17:31
HSK kararnamesi Resmi Gazete'de

Bu doğrultuda, HSK 1'inci Dairesinin idari yargıda 26, adli yargıda ise 484 savcı ve hakimin görev yeri değişikliğini kapsayan kararnamesi ile 510 savcı ve hakimin görev yeri değiştirildi.



HSK ilan etmişti

Daire, kararname faaliyetlerini tamamlayarak, HSK'nın resmi internet adresinden ilan etmişti. 

Bu doğrultuda, idari yargıda 26, adli yargıda 484 olmak kaydıyla toplam 510 savcı ve hakimin mazeretleri çerçevesinde görev yerleri değişmişti. 

Kararname çerçevesinde, adli yargıda Beykoz Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Aydın, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcıvekilliği görevine getirilmişti. 

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanı Reyhan Yaman Bakırköy hakimliğine, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Kadir Yılmaz İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine, İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ziyaeddin Mümtaz İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanlığına, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanı Aysel Gökçe İzmir Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Daire Başkanı Tayyip Özdurmaz ise Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atanmıştı. 

Daha evvel İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekilliği görevinde de bulunan Okan Bato Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığından Erzincan Cumhuriyet Savcılığına, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcıvekili Mesut Erdinç Bayhan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığına, Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Ahmet Yıkılmaz ise Yargıtay Cumhuriyet Savcılığına görevlendirilmişti. 

Ankara cumhuriyet savcıları Şenol Taşkale ile Melih Aladağ da Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili olmuştu. 

İdari yargıda ise Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi Daire Başkanı Ferhat Metin İstanbul Bölge İdare Mahkemesi mensupluğuna getirilmişti. 

Yorumlar (0)