İsrail'den kritik hamle: İranlı komutan öldürüldü

İran Devrim Muhafızları Ordusunun Suriye'deki komutanlarından Musevi'nin, İsrail'in, Şam yakınlarını hedef aldığı saldırıda öldürüldüğü açıklandı.

DÜNYA 26.12.2023, 01:33
İsrail'den kritik hamle: İranlı komutan öldürüldü

İran basınında yer bulan habere göre, Devrim Muhafızları Ordusunun üst seviye komutanlarından Razi Musevi, İsrail'in Şam yakınlarına yönelik düzenlediği saldırıda yaşamını yitirdi. 

Yaşamını yitiren İranlı komutanın Suriye'de 'askeri danışman' olarak görev aldığı ve Irak'ta 2020 senesinde ABD'nin (Amerika Birleşil Devletleri) saldırısında hayatını kaybeden İranlı General Kasım Süleymani'nin yakın arkadaşlarından biri olduğu bilgisi aktarıldı.


(Süleymani)

İbrahim Reisi'den taziye mesajı

İran Cumhurbaşkanı Reisi ise Suriye'de can veren İranlı komutan için taziye mesajı paylaştı.

İbrahim Reisi, bahse konu mesajında, "Bu eylem, hiç şüphesiz gaspçı siyonistlerin bölgedeki düş kırıklığının, acizliğinin ve çaresizliğinin bir diğer göstergesidir. Bu suçun bedelini muhakkak ödeyecekler." ifadelerine yer verdi.



Suriye de hedef alınıyor

Devrim Muhafızları Ordusu, 12 Aralık 2023'te de Suriye'de Penah Takizade ve Muhammed Ali Atayi Şurçe isimli iki ordu üyesinin İsrail saldırısında yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.

Gazze'de 20 binden fazla Filistinlinin katledildiği soykırıma varan saldırılarına devam eden İsrail ordusu, zaman zaman Suriye'ye de hava saldırıları yapıyor. 

Yorumlar (0)