Meteoroloji saat vererek uyardı: Kuvvetli yağış bekleniyor

Meteoroloji’den yayımlan yeni rapora göre, bazı bölgelerde sağanak yağış ve kar yağışının etkili olacağı kaydedildi.

YAŞAM 26.12.2023, 08:14 Şeyda Gül
Meteoroloji saat vererek uyardı: Kuvvetli yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 26 Aralık hava durumu raporunu yayımladı. Buna göre, ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu bir havaya hakim olması bekleniyor. Balıkesir'in batı kesimleri, İzmir'in kuzey ve batı ilçeleri, Rize'nin doğu ilçeleri ve Artvin çevrelerinin yağmur ve sağanak beklendiği kaydedilen raporda, Artvin'in yüksek kesimleri ile Ardahan çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçmesi öngörülüyor. Diğer yerlerin ise az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor. Yağışların, bu akşam saatlerinde Artvin çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı

Karadeniz'de 3 ila 7 derece artacağı düşünülen hava sıcaklıklarının, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı belirtildi. Buna göre, yurt genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar

Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi öngörülen rüzgarın, Marmara'da yer yer kuvvetli esmesi bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji’den yapılan açıklamada yağışların, bu sabah ilk saatlerde Artvin kıyılarında kuvvetli yağmur ve sağanak, Artvin'in iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklendiği kaydedildi. Bu nedenle bugün dışarı çıkacak vatandaşlara yapılan uyarıda “Sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kar yağışı alması beklenen yerlerde buzlanma ve don olayı ile bölgenin yüksek ve dağlık kesimlerinde tipi şeklinde kar yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)