Hatay'da depremde yıkılmayan evlere kopan kayalar zarar verdi

Hatay'ın Antakya ilçesine yaşanan depremin de etkisiyle Habib-i Neccar Dağı'ndan kopan kayalar, dağın eteğindeki Hacı Ömer Alpagot Mahallesi'nde yer alan evlerin kimilerini yerle bir etti, birçoğunda ise hasara sebep oldu.

GÜNDEM 14.03.2023, 14:58
Hatay'da depremde yıkılmayan evlere kopan kayalar zarar verdi

Hatay'ın Antakya ilçesinde depremin etkisi ile Habib'i Neccar Dağı'ndan kopan kayalar, bir dağın eteklerindeki Hacı Ömer Alpagot Mahallesi'ndeki kimi evlerin yıkılmasına sebep oldu.

Hatay ve Kahramanmaraş merkezli depremler, Hatay'ın Antakya ilçesinde ovada kurulu mahallelerde büyük bir yıkıma sebep oldu.

"Dağ mahallesi" olarak isimlendirilen müstakil evlerin yer aldığı Hacı Ömer Alpagot Mahallesi'ndeyse kimi evler, depremden dolayı dağdan kopan kayalar ile yıkıldı.

Kimi evlerin üzerine düşen kayalardan dolayı adeta dümdüz olurken, birçoğu ise ağır düzeyde hasar aldı.

Dağdan kopan kayalar, mahallenin yollarına da düşüp kimi araçlara zarar verdi.

"Bizim evlerimiz depremden dolayı yıkılmadı"

Evi dağdan kopan kayalardan dolayı ağır bir şekilde hasar alan mahalle sakinlerinden Adnan Dağlı, çocukluğundan bu zamana Hacı Ömer Alpagot Mahallesi'nde yaşadığını ifade etti.

Depremlerden dolayı kayaların düşmesi sebebiyle mahsur kaldıkları evden kendi çabaları ile çıktıklarını söyleyen Daglı, eşi ve çocuğu ile canlarını zor kurtardıklarını söyledi.

Çok korktuklarını ifade eden Daglı, "Kayalar birbirine çarpıp dağdan indi. Kimi evler bütünüyle yıkıldı. Antakya'nın merkezinin halini gördüğümde halimize şükrettik. Antakya'nın merkezinde adeta bir can pazarı meydana gelmiş. Bizim evlerimiz depremden dolayı yıkılmadı, dağdan gelen kayalar evimizi bu şekle getirdi. Mahallede toplam 17 ev yıkıldı ve 4 kişi yaşamını yitirdi. Kimi komşularımız da yaralı ve hastanede tedavi görüyor. Kayalar evimizin içerisine girdi. Kimi evler bütünüyle yıkılıp moloz haline gelmiş." şeklinde konuştu.

"Kayaların birbirine çarpıp çıkardığı kıvılcımlara şahit oldum"

Mahalle sakinlerinden Remzi Doğru da hem dağdan kopan kayalardan dolayı hem de depremden dolayı yaşadığı felaketi aktardı.

Ablasının evinin de dağdan kopan kayalar sebebiyle yıkıldığını söyleyen Doğru şunları söyledi:

"Eğer kayalar olmasaydı, mahallemizde kimsenin burnu kanamazdı. Kayaların altında kalan bir kadının ayağını kesmek durumunda kaldılar. Birkaç saniye ile yaşamını kurtaranlar oldu. Evimden kaçarken düşen kayaların birbirine çıkardığı kıvılcımlara şahit oldum. Adeta bir şimşek gibi çakıyordu. Öte yandan deprem, yağmur ve kayalar. Allah kimsenin başına vermesin."

Yorumlar (0)