Hablemitoğlu davasında yeni gelişme

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun 18 Aralık 2002 tarihinde Ankara Çankaya'daki konutunun önünde öldürülmesine dair emekli albay Levent Göktaş ile firari FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in de arasında olduğu 10 sanığın yargılanmasına devam edildi. Dava 4 Mart 2024 tarihine ertelendi.

GÜNDEM 05.12.2023, 01:32 05.12.2023, 17:10
Hablemitoğlu davasında yeni gelişme

Ankara 28'inci Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklar Göktaş, Ahmet Tarkan Mumcuoğlu, Fikret Emek, Mehmet Narin ile Aydın Köstem katıldı.

Tanık ifadelerinin akabinde söz alan Cumhuriyet Savcısı Zafer Ergün, hadiseye dair görgü ve bilgisi olmayan veyahut tarafların yönlendirmesiyle ifade veren tanıkların ifadelerinin kabul edilmemesini, ayrıca diğer tanıkların dinlenilmesini talep etti. 

Levent Göktaş ve Fikret Ekmek, şehir dışı çıkış yasağının kaldırılmasını istedi.

Aydın Köstem hakkındaki adli kontrol önleminin kaldırılmasını istedi ve beraatını talep etti. 

Mehmet Narin ise hakkındaki bütün iddiaları reddettiğini, şehir dışı çıkış yasağının kaldırılmasını istedi. 

Avukatların da ifadelerinin alınmasının akabinde mahkeme heyeti ara kararı bildirdi. 

Bu doğrultuda, sanık Narin'e dönük konutunu terk etmeme biçimindeki adli kontrolün kaldırılmasına, hakkındaki diğer adli kontrol hükümlerinin ise süremesine karar verildi.

Diğer sanıkların haklarındaki adli kontrol önlemlerinin de sürmesine ve bazı tanıkların dinlenilmesine karar verilirken, firari sanık Nuri Gökhan Bozkır'ın avukatının tutuklanmama garantisi isteği ise kabul edilmedi.

Dava 4 Mart 2024 tarihine ertelendi.



Olay

FETÖ'ye dair faaliyetler yapan Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu, 18 Aralık 2002 tarihinde Ankara Çankaya'daki evinin önünde kafasından vurularak katledilmişti. 

Bahse konu davada sanıklardan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e ek olarak Köstem, Altaylı, Mustafa Özcan 'tasarlayarak katletmeye azmettirmek', emekli albaylar Göktaş ve Mumcuoğlu ile emekli binbaşı Emek 'tasarlayarak katletmek' suçundan 'ağırlaştırılmış müebbet hapis' cezası talebiyle yargılanıyor.

Eski yüzbaşı Bozkır ve FETÖ firarisi Serhat Ilıcak'ın 'tasarlayarak kasten katletmeye yardım' suçundan 20 seneye değin hapsi talep edilen davada, Göktaş'ın emir astsubayı Mehmet Narin'in ise 'suç örgütüne üye olma' gerekçesiyle dört seneye değin hapsi isteniyor. 

Yorumlar (0)