Gözaltına alındıkları duyurulmuştu: Acun Ilıcalı’nın sponsoru olduğu ortaya çıktı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın dün açıkladığı Sibergöz-17 operasyonunda dikkat çeken bir detay ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınanların arasında Acun Ilıcalı'nın futbol takımına sponsor olan kripto para borsası Tomya'nın da olduğu öğrenildi.

GÜNDEM 25.01.2024, 11:04 Şeyda Gül
Gözaltına alındıkları duyurulmuştu: Acun Ilıcalı’nın sponsoru olduğu ortaya çıktı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İstanbul ve Mersin merkezli 18 ilde düzenlenen Sibergöz-17 operasyonunda 56 kişinin gözaltına alındığını açıklamıştı. Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu haberinde, operasyonun İstanbul ayağına ilişkin detaylara ilişkin bilgilere yer verdi.

Holding sahibi gözaltına alındı

Haberde gözaltına alınanların arasında Acun Ilıcalı’nın futbol takımına sponsor olan kripto para borsası Tomya’nın da olduğu ifade edildi. Düzenlenen operasyon kapsamında Ağabey Yatırım Holding A.Ş’nin patronlarından Fayik Özbey’in de yer aldığı belirtilen haberde, 8 kişinin bu soruşturma kapsamında gözaltına alındığı dile getirildi. Altın ve döviz piyasasının önemli isimlerinden biri olan Özbey’in aynı zamanda Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı konumunda da yer aldığı ifade edildi.

İlk operasyon Kasım ayında yapılmıştı

Kasım 2023’de düzenlenen operasyonla başlayan operasyonun ilk ayağında iş insanı Özbey, gözaltına alınmıştı. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen ‘dolandırıcılık’ soruşturması kapsamında kripto para borsası Tomya’nın sahibi Yavuz Usta ve beraberindekilere operasyon düzenlenerek 25 kişi gözaltına alınmıştı.

Patron tutuklu

Yapılan gözaltı işlemlerinin ardından ‘Tomya soruşturması’ kapsamındaki şüpheli sayısı 38’e yükselirken, Tomya A.Ş’nin patronu Yavuz Usta ile birlikte 10 kişi halen tutuklu durumda bulunuyor. Soruşturma kapsamında tutuklanan isimlerden Ekonomist Ece Pulaş ise geçtiğimiz günlerde tahliye edilirken, halen tutuklu bulunan şüpheliler, birçok kişinin parasını, paravan firmalar kullanarak hesaplarına geçirmekle suçlanıyor.

Acun’un takımına sponsor olmuştu

Acun Ilıcalı’nın, İngiltere Championship Ligi takımı Hull City’nin sponsoru olan kripto para borsası Tomya, ‘dolandırıcılık’ soruşturması ile gündemden düşmüyor. Sponsorluk anlaşması törenine, şirketin sahibi Yavuz Usta ve Ece Pulaş ile birlikte Acun Ilıcalı ve futbolcu Ozan Tufan da katılmıştı.

Yorumlar (0)