Faruk Fatih Özer'e yeni dava! Kripto vurgununun büyüklüğü ortaya çıktı

Kripto borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in yanı sıra Serap Özer ile Güven Özer, 7 Eylül'deki duruşmada 11 bin 190 yıl 6 ay hapis cezası almıştı. Faruk Fatih Özer'in de aralarında yer aldığı 21 sanıklı yeni bir dava açıldı. Hazırlanan iddianamede Faruk Fatih Özer'in kaç milyon liralık vurgun yaptığı bilgisi de yer aldı.

GÜNDEM 22.01.2024, 17:06 Hakan Öksüz
Faruk Fatih Özer'e yeni dava! Kripto vurgununun büyüklüğü ortaya çıktı

Hızlı fiyat hareketleri ile kısa zamanda büyük kar oranı vadeden kripto piyasası, son yıllarda popülaritesini artırdı. Kurulan bazı yerli kripto borsaları, kullanıcılarının varlıklarına el koyarak pek çok kişiyi mağdur etti. Thodex isimli kripto para borsasının kullanıcıları da mağdurlardan oldu.

Geçen yıl tutuklanmıştı

Kullanıcıların varlıklarını kripto paraya çevirerek yurt dışı merkezli kripto borsalarına gönderen ve kayıplara karışan Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer, geçen yıl tutuklanmıştı. Faruk Fatih Özer hakkında yürütülen soruşturma sonucunda ikinci bir dava daha açıldı.

11 bin 462 yıla kadar hapsi isteniyor

Aralarında Faruk Fatih Özer'in de yer aldığı 21 kişi hakkında yürütülen yeni soruşturmanın tamamlandığı bilgisi geldi. 120 sayfalık iddianameye göre Faruk Fatih Özer hakkında 11 bin 462 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Soruşturma kapsamında 21 şüpheliye "örgüt kurma ve yönetme", "nitelikli dolandırıcılık" ve "suç kaynaklı mal varlıklarını aklama" suçlamaları yöneltildi. Fatih Faruk Özer ve 8 kişi, örgüt yöneticisi olmakla suçlandı. 13 şüpheliye ise "örgüte üye olma" suçlaması yapıldı.

94 milyon liralık vurgun!

Thodex'in veri tabanını didik didik eden Mali Suçları Araştırma Kurulu, Faruk Fatih Özer ile ekibinin, 94 milyon liralık vurgun yaptığını ortaya çıkardı. Kullanıcıların varlıklarının önemli bir kısmının kripto paraya çevrildiği ve yurt dışı kaynaklı borsalara gönderildiği saptandı. 

Yakınlarının üzerine altın şirketi kurmuşlar

Arkalarında çok sayıda mağdur bırakan dolandırıcıların, yakınlarının ismini kullanrak altın şirketi kurdukları anlaşıldı. Bu şirketin hiçbir gerçek faaliyette bulunmadığı, sadece fiziki altın altığı belirlendi. Hazırlanan iddianamede müşteki sıfatıyla 572 kişi yer alıyor.

Arnavutluk'ta yakayı ele vermişti

Kurucusu olduğu Thodex borsasına yüklenen varlıklara el koyarak yurt dışına kaçan Faruk Fatih Özer, Arnavutluk'ta yakayı ele verdi. Aralarında Faruk Fatih Özer'in de yer aldığı 21 sanık için 40 bin 562'er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

7 Eylül'de cezaları kesildi

Karar duruşması 7 Eylül 2023'te görüldü. Faruk Fatih Özer'in yanı sıra Serap Özer ile Güven Özer toplamda 11 bin 190 yıl 6 ay hapisle cezalandırıldı. Faruk Fatih Özer'in milyonlarca liralık vurgunu, kripto piyasasında regülasyon talebini güçlendirdi.

Yorumlar (0)