Erdoğan'dan Süper Kupa açıklaması

Erdoğan, "Dünkü hadisenin mecrasından çıkarılarak provokasyon ve şov malzemesi yapılmasına izin veremeyiz. Biz futbol başta olmak kaydıyla Türk sporunun tartışmalarla değil başarılarla gündeme gelmesini istiyoruz. Hangi nedenle olursa olsun sporun günlük siyasi rekabetin mezesi konumuna getirilmesi doğru değildir, hatalıdır, sporumuza hiçbir yararı yoktur." dedi.

GÜNDEM 30.12.2023, 22:43
Erdoğan'dan Süper Kupa açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Necip Fazıl Ödülleri programında konuştu.



Yerel seçim

Erdoğan, şunları kaydetti:

"(Necip Fazıl Ödülleri) Bu ödüllerle yalnızca büyük şairimize vefa borcumuzu ödemekle kalmıyor, aynı zamanda ülkemizin değerlerine de sahip çıkıyoruz.

Ayasofya'yı tekrar açan Türkiye Cumhurbaşkanı olarak anılmak, bizim gönül dünyamızdaki şereflerin en büyüğüdür. Ayasofya'nın yanındaki pek çok müktesebat Kadir Bey zamanında yenilendi ancak şu anki zat oradaki pek çok eseri kaldırarak boşaltılmış bir harabeye çevirdi. 

Kültür sanat yaşamımızın serpilip büyümesine ket vuran bir diğer konu, varlığını halen sürdüren ideolojik al gülüm ver gülüm ilişkileridir.

31 Mart 2024 çok önemli, tekrar İstanbul'u, ülkemizi aslına rücu ettirmek için 31 Mart 2024 çok önemli."



Süper Kupa

"Dünkü olaydan ötürü spor camiasına ve futbolseverlere geçmiş olsun temennilerimi iletiyorum. Hangi adım atılması gerekiyorsa onu gerçekleştirmekten çekinmedik, çekinmeyiz. Bütün kulüplerimizden sporun sulhu, iş birliğini, dayanışmayı temsil eden fair play ruhuna samimiyetle sahip çıkmalarını istiyorum.

Dünkü hadisenin mecrasından çıkarılarak provokasyon ve şov malzemesi yapılmasına izin veremeyiz. Biz futbol başta olmak kaydıyla Türk sporunun tartışmalarla değil başarılarla gündeme gelmesini istiyoruz. Hangi nedenle olursa olsun sporun günlük siyasi rekabetin mezesi konumuna getirilmesi doğru değildir, hatalıdır, sporumuza hiçbir yararı yoktur.

Dün gece itibarıyla muhalefet partilerinin gerçekleştirdiği açıklamaları istismar siyasetinin yeni örnekleri olarak nitelendiriyoruz. Bunları milletin ve Türkiye'nin çıkarına, demokrasimizin hayrına olan hiçbir meselede ortalıkta göremezsiniz. Türk milletinin ve ülkemizin şerefini, haysiyetini, onurunu bizim nasıl savunduğumuzu CHP bilmese de bütün dünya çok iyi biliyor. Düne değin 'Siz Atatürk'ün askerleri değil itlerisiniz.' diyenlerle kol kola yürüyenlerin bugün söylediklerinin bizim için herhangi bir kıymetiharbiyesi yoktur. Cumhuriyet 85 milyonun müşterek değeridir, Gazi Mustafa Kemal Türkiye'nin banisidir."

Yorumlar (0)