Galatasaray ile Fenerbahçe resti çekti, Süper Kupa maçı iptal edildi!

Suudi Arabistan, Atatürk tişörtü ile pankartı için izin vermeyince Galatasaray ve Fenerbahçe maça çıkmamaya karar verdi. Turkcell Süper Kupa maçı iptal oldu.

SPOR 29.12.2023, 21:12 29.12.2023, 21:47 Hakan Öksüz
Galatasaray ile Fenerbahçe resti çekti, Süper Kupa maçı iptal edildi!

Suudi Arabistan'da oynanacak Turkcell Süper Kupa maçı öncesi yaşanan kriz, maçın iptaline yol açtı. Galatasaray ile Fenerbahçe'nin karşı karşıya geleceği maçta, Atatürk tişörtü ile pankartı için izin verilmedi. Suudi Arabistan'ın taleplerine olumsuz yanıt veren iki takım, maça çıkmama kararı aldı. Süper Kupa finali iptal oldu.

Riyad'da yapılacak maçtan önce ortaya atılan "İstiklal Marşı'na izin verilmiyor" iddiası, kamuoyunda Suudi Arabistan'a yönelik tepkilerin artmasına yol açtı. Suudi hükümetinin bu yasağı koyan taraf olduğu kaydedildi.

Galatasaray ile Fenerbahçe karşı çıktı

Galatasaray ile Fenerbahçe, yasağın kaldırılmasını istedi. Talepler karşılanmadığı müddetçe sahaya çıkılmayacağı bildirildi. Kulüp başkanları ile TFF'nin görüşmesinin ardından iki takımın da maça çıkacağı belirtildi.

Atatürk tişörtü ile pankartının açılmasına izin vermediler

Atatürk tişörtleriyle ısınmaya çıkmak isteyen oyuncular, buna izin verilmediği müddetçe kamp yaptıkları otelden ayrılmayacaklarını iletti. Yaşananlar sonrası maçın iptal edildiği kaydedildi. Gelen bilgilere göre İstiklal Marşı konusunda sorun olmasa da Suudi yetkililer, Atatürk tişörtü ile pankartının açılmasına izin vermedi.

Hamit Altıntop: "Suudiler bunu yapmak zorunda" demişti

Maçtan önce konuya dair konuşan TFF Milli Takımlardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, "İstiklal Marşı konusunda bir taahhütname imzalandı. Suudilerin buna uyması zorunlu." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)