Erdoğan'dan sert çıkış: "Bize Hitler'i bile aratacak bunlar!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de yapılan 100. Yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'nde konuştu. Yurt dışına giden bilim insanlarına çağrıda bulunan Erdoğan, "Yetişmiş insan kaynağımız bizim için çok önemli." dedi. İsrail'i ve Batılı ülkeleri topa tutan Erdoğan, "Hitler'i bile aratacaklar bize. Sizin ne farkınız var Hitler'den? Almanya, Hitler'in bedelini ödediği için bugün ses çıkaramıyor. Bizim ise böyle bir borcumuz yok." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 27.12.2023, 15:41 Hakan Öksüz
Erdoğan'dan sert çıkış: "Bize Hitler'i bile aratacak bunlar!"

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 100. Yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'nde kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündemin sıcak başlıklarını değerlendirdi. 

"54 terörist öldürüldü"

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 12 askerin şehit düştüğünü hatırlatan Erdoğan, "Bu menfur terör saldırıları, Türkiye'nin şahlanışını durdurmayı hedefliyor. 12 evladımız şehit olduktan sonra yapılan operasyonlarda 54 terörist öldürüldü." dedi.

Yurt dışına giden bilim insanlarına çağrı

Bilimsel çalışmalarda yakaladıkları ivme sayesinde başarılar elde ettiklerini vurgulayan Erdoğan, "Günü kurtarma peşinde değiliz, hedefimiz geleceği şekillendirmek. Bugün bütün illerde üniversite var. İlmi ve fikri bakımdan eksik olan her mücadele başarısız olacaktır. Yetişmiş insan kaynağımız bizim için çok önemli. Yurt dışında çalışmalar yürüten bilim insanlarımızın ülkeye dönmeleri ve katkı sunmaları kritik önemde." diye konuştu.

"BM, Gazze'de sınıfta kaldı"

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği saldırıları kınayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 binden fazla kişinin öldüğünü kaydetti. Birleşmiş Milletler (BM) dahil uluslararası kuruluşların ve basın organlarının sınıfta kaldığını belirten Erdoğan, "80 günde insanlığa ait bütün değerleri kurşuna dizdiler." dedi.

"Almanya, Hitler'in bedelini ödediği için İsrail'e ses çıkaramıyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İsrail'in Nazi kamplarını izledik stadyumda. Sizin ne farkınız var Hitler'den? Hitler'i bile aratacaklar bize. Netanyahu'nun eylemlerinin Hitler'den farkı yok. Bu Hitler'den daha zengin. Batı destekliyor. 21 binden fazla Gazzeli, bu yardımlarla öldü. Almanya, Hitler'in bedelini ödediği için bugün ses çıkaramıyor. Bizim ise böyle bir borcumuz yok." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)