Erdoğan'dan net mesaj: "Şehir eşkıyalarına geçit yok"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye'de düzenlenen iftar programında konuştu. Beşiktaş'taki yangınla ilgili sorumluluğu bulunanların üzerine gideceklerini kaydeden Erdoğan, seçimle ilgili yaşanan sokak olaylarına değindi. "Milletin iradesine hürmetsizlik edecek değiliz." diyen Erdoğan, dağdaki eşkıya gibi şehirdeki eşkıyaya da geçit vermeyeceklerini belirtti.

GÜNDEM 03.04.2024, 23:26 03.04.2024, 23:36 Hakan Öksüz
Erdoğan'dan net mesaj: "Şehir eşkıyalarına geçit yok"

Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik mensupları ile iftarda buluşan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda gündemin sıcak başlıklarına dair mesajlar verdi.

Beşiktaş'taki yangın: "Tüm sorumluların üstüne gideceğiz"

İstanbul Beşiktaş'taki bir gece kulübünde meydana gelen ve 29 kişinin ölümüne neden olan yangına değinen Erdoğan, "Vefat edenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum. Olayla ilgili gözaltına alınan kişi sayısı 9'dur. Belediye dahil bu yangından kimin sorumluluğu varsa tamamının üzerine gidilecek." dedi.

"Bölücü örgüt provokatörleri, sokaklara döküldü"

31 Mart seçiminin ardından verilen bazı kararlar nedeniyle bölücü örgüt provokatörlerinin sokaklara döküldüğünü kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizin sayenizde bu provokasyonları boşa çıkardık. Sonuçlar istediği gibi olmayınca ithamlarda bulunanların, bir daha böyle bir şeye kalkışmamasını umarım." ifadelerini kullandı.

"Şehirdeki eşkıyaya geçit yok"

Terör konusunun siyaset üstü olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Operasyonlarımız, terör belasını bitme noktasına getirdi. Bu adımları sürdüreceğiz. Dost düşman, teröre yer olmadığını görecek. Bazı kentlerimizde sokakları karıştırma olayları meydana geldi. Emniyet kuvvetleri, olayları bastırdı. Biz çadır devleti değiliz. Milletin iradesine hürmetsizlik edecek değiliz. Dağdaki eşkıya gibi şehirdeki eşkıyaya da geçit vermeyeceğiz." diye konuştu.

Yorumlar (0)