Erdoğan'dan F-16 açıklaması, "ikinci astronot" müjdesi!

Kabine Toplantısı sonrası basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile yürütülen F-16 sürecinin olumlu sonuçlandığını bildirdi. Astronot Alper Gezeravcı'nın görevini başarıyla tamamladığını vurgulayan Erdoğan, eleştirilere tepki gösterdi. Erdoğan, "İlerleyen aylarda ikinci astronotumuz, yörünge altı uçuş için uzaya yollanacak." dedi.

GÜNDEM 12.02.2024, 19:40 13.02.2024, 01:42 Hakan Öksüz
Erdoğan'dan F-16 açıklaması, "ikinci astronot" müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 hafta sonra yapılan Kabine Toplantısının ardından kameraların karşısına geçti. 3 saatlik toplantıda ele alınan meseleleri anlatan Erdoğan'ın gündemindeki konulardan biri de F-16 savaş uçaklarının modernizasyonuydu.

"F-16 talebimiz olumlu sonuçlandı"

ABD ile yürütülen sürece dair konuşan Erdoğan, "ABD'den F-16 talebimizin sonucu olumlu. Bu haber memnuniyet verici. Türkiye'ye yönelik kısıtlamalar kalktıktan sonra savunma sanayimiz daha süratli şekilde yol alacak." dedi.

"Müzmin muhaliflere aldırmayacağız"

Astronot Alper Gezeravcı'nın görev yaptığı insanlı uzay misyonunu başarılı şekilde gerçekleştirdiklerini vurgulayan Erdoğan, "Bilimsel deneyleri başarıyla tamamlayan Alper Gezeravcı'yı bugün Ankara'da kabul ettik. İlerleyen aylarda ikinci astronotumuz, yörünge altı uçuş için uzaya yollanacak. Türkiye'nin her atılımını değersizleştirme çabası içinde olanlar, yine aynı şeye devam etti. Bu sığ anlayış çok üzücü. Müzmin muhaliflere aldırmayacağız, yolumuza devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Deprem konutları

Deprem konutlarının teslim tarihi hakkında da bilgi veren Erdoğan, "31 binden fazla deprem konutunu, 5 ilde yapılan kura çekimleriyle sahiplerine teslim ettik. 2 ay içinde teslim edilecek deprem konutu sayısı ise 75 bin. 2024 bitmeden toplamda 200 bin konutu teslim etmek istiyoruz. Ardından bunu hızla 390 bine çıkartacağız." vurgusunu yaptı.

Aile ve Gençlik Fonu: İlk başvurular 15 Şubat'ta

Aile ve Gençlik Fonu'nun mevzuatıyla alakalı çalışmaların sona erdiğini kaydeden Erdoğan, "15 Şubat itibarıyla ilk başvuruları alacağız. Depremzede kardeşlerim rahat olsun. Felaket tellallarına prim vermeyin yeter." dedi.

Yorumlar (0)