Erdoğan'dan çok tartışılacak "şeriat ve Türklük" açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, din görevlilerinin mezuniyet merasiminde "şeriat ve Türklük" ile ilgili tartışmalara sebep olacak açıklamalarda bulundu. İşte "İslam'ın gaza ruhuyla ilişkisiz bir Türklük olmaz." diyen Erdoğan'ın açıklamaları...

GÜNDEM 01.02.2024, 15:45 Hakan Öksüz
Erdoğan'dan çok tartışılacak "şeriat ve Türklük" açıklaması!

Diyanet Akademisi Başkanlığı 1. Dönem Aday Din Görevlileri Mezuniyet Merasimi'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündemde yanı uyandıracak açıklamalarda bulundu.

Kimi zaman hadislerle dalga geçen kişilerin ortaya çıktığını kaydeden Erdoğan, "Bunlara gerekli dersi vereceksiniz zaten. Kur'an-ı Kerim'e sımsıkı sarılarak yapacaksınız bunu. Türk, aynı zamanda Müslüman demektir. Türk'ü İslam'dan, İslam'ı da Türk'ten kopartamazsınız. İslam ile Türklüğün arasına duvar ören zihniyetin bu topraklarla ilişkisi yoktur." dedi.

"İslam'ın gaza ruhuyla ilişkisiz bir Türklük olmaz"

Türkiye düşmanı bazı çevreler tarafından son yıllarda "çift kulvarlı bir kampanya" yürütüldüğünü kaydeden Erdoğan, "İslamsız Türklük tanımı yapmaları, ilk kulvar. Bu yolla milletimizi bugüne kadar getiren kültürel değerleri erozyona uğratıyorlar. Türk milletini folklorik bir ögeye dönüştürmek, İslam'ın gaza ruhuyla ilişkisiz bir Türklük tanımı yapmak istiyorlar. Buradaki amaçları, milletin mayasını bozmaktır." ifadelerini kullandı. 

"Herkes inanıp inanmamakta özgürdür ama..."

Söz konusu çift kulvarlı kampanyanın ikinci ayağının "şeriata düşmanlık" olduğunu bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şeriata düşmanlık beslemek, dine karşı çıkmak anlamına gelir. Herkes inanıp inanmamakta özgürdür ancak dinin emirlerine hakaret etmek başka bir şeydir." diye konuştu.

"Kelime-i Tevhid yazılı bayraktan rahatsızlık duyan barolar var"

Kelime-i Tevhid yazılı bayraktan rahatsızlık duyan baroların olduğunu kaydedeN Erdoğan, "Bunların zihinleri sömürgeleştirilmiş. Bu güruhu ortaya çıkaran, kimliksizleştirme politikalarıdır. Kılık kıyafete göre insanları ötekileştirecek kadar basitler. Türk milletine ait değerler, onlara göre gerilik işareti. Milli bünyemiz için tehdit olan bu cehalet karanlığını ortadan kaldıracağız." vurgusunu yaptı.

"Hoca kılıklı sahtekar!"

Din görevlilerinin, Kur'an kursları ve cami ile sınırlandırılamayacağından söz eden Erdoğan, "İmam hatiplik, yalnızca namaz vaktinde yapılan bir görev değil. İçinde yaşadığı toplumda parmakla gösterilen örnek bir şahsiyet olmalıdır imam. Bıraktığınız her boşluğu; sosyal medya şarlatanları, sapkın akımlar ve zehir tacirleri dolduracaktır. Hoca kılıklı sahtekarın Türkiye'ye ne kadar zarar verebileceğinin göstergesi, 15 Temmuz'dur." dedi.

Yorumlar (0)