‘Diyarbakırlı Ramazan Hoca’nın katili yakalandı! Ali Yerlikaya görüntüleri paylaştı

İstanbul’da 'Diyarbakırlı Ramazan Hoca' olarak tanınan Ramazan Pişkin'in katil zanlısı Erkan Baykut, polisin titiz çalışması sonucu kıskıvrak yakalandı.

GÜNDEM 01.02.2024, 16:16 01.02.2024, 16:19 Buse Önder
‘Diyarbakırlı Ramazan Hoca’nın katili yakalandı! Ali Yerlikaya görüntüleri paylaştı

İstanbul Fatih'te 'Diyarbakırlı Ramazan Hoca' olarak bilinen Ramazan Pişkin'in bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili cinayetin zanlısı olarak aranan Erkan Baykut, polis operasyonuyla yakalandı.

Olay, dün Cerrahpaşa Mahallesi'nde Pişkin'e ait çay ocağında meydana gelmişti. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen polis ve sağlık ekipleri, Pişkin'in bıçaklanarak ağır yaralandığını tespit etmişti. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen Pişkin hayatını kaybetmişti.

Toprağa verilmişti

İstanbul Fatih'te bıçaklanarak hayatını kaybeden ve sosyal medyada 'Diyarbakırlı Ramazan Hoca' olarak tanınan Ramazan Pişkin'in cenazesi, sabah saatlerinde Diyarbakır'a getirildi. Pişkin'in naaşı, Sur ilçesindeki Ulu Cami'ye götürüldü.

HÜDA PAR Mersin Milletvekili ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye başkan adayı Faruk Dinç, yakınları ve birçok sevenin katıldığı cenaze namazı, camide kılındı. Namazın ardından Pişkin'in cenazesi, ilçedeki Çiftehavuzlar Mezarlığı'nda toprağa verildi.

9 suçtan kaydı olduğu ortaya çıktı

Olayın ardından kaçan Erkan Baykut'u yakalamak için çalışma başlatan polis ekipleri, şüpheliyi kısa sürede buldu. 24 yaşındaki Baykut, gözaltına alınırken, üzerindeki bıçak ve kıyafetlerle birlikte ele geçirildi.

Zanlının daha önce 'Kasten yaralama', 'Tehdit', 'Mala zarar verme', 'Hırsızlık' gibi suçlardan 9 ayrı suç kaydı bulunduğu öğrenildi.

Bakan Yerlikaya'dan açıklama geldi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün yürüttüğü başarılı çalışmanın ardından zanlı Baykut'un yakalanması, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından da sosyal medya üzerinden tebrik edildi.

Bakan Yerlikaya, "İstanbul Emniyet Müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalar sonucu Ramazan Hoca’nın katil zanlısı E.B. yakalanmıştır. Kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Ramazan Hocaya Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet, makamı âli olsun" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)