Ender Saraç hakim karşısında: ‘Çok büyük bir iftiraya uğradım’

Boşanma davası süren Benan Saraç’ın 13 yaşındaki oğluna cinsel istismarda bulunduğu iddialarına yönelik ünlü diyetisyen ve beslenme uzmanı Ender Saraç 22,5 yıla kadar hapis istemiyle hakim karşısına çıktı.

GÜNDEM 22.02.2024, 16:24 23.02.2024, 12:46 Buse Önder
Ender Saraç hakim karşısında: ‘Çok büyük bir iftiraya uğradım’

Ünlü diyetisyen ve beslenme uzmanı Ender Saraç, boşanma davası süren Benan Saraç'tan olan 13 yaşındaki oğluna cinsel istismarda bulunduğu iddialarıyla ilgili olarak İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Duruşmaya tutuksuz yargılanan Ender Saraç katılırken, Benan Saraç ve mağdur çocuk duruşmaya iştirak etmedi. Mahkeme, Ender Saraç'ın savunmalarını dinledi.

Savunmasında suçlamaları reddeden Ender Saraç, olayın bir tuzak olduğunu ve komplo kurulduğunu ileri sürdü. Boşanma davasının ardından yaşanan gelişmelerin tuzak olduğunu iddia eden Saraç, eşi Benan Saraç'ın kendisine karşı bir komplo hazırladığını öne sürdü. Ayrıca, çocuğunun annesiyle arasındaki boşanma sürecinin etkisi altında olabileceğini dile getirdi.

Yaşananların tuzak olduğunu iddia etti

Duruşma boyunca Ender Saraç gözyaşlarına hakim olamayarak yaşadığı üzüntüyü dile getirdi. Kendisine yöneltilen suçlamaların gerçeği yansıtmadığını söyleyen Saraç, çocuklarını göremediği için duyduğu özlemin altını çizdi. İftira ve suçlamalara uğradığını belirten Saraç, Türkiye'de 30 yıldır tanınan bir doktor olduğunu ve mağdur olduğunu ifade ederek acilen beraatini ve hayatını geri istediğini belirtti.

Olayla ilgili olarak çeşitli suçlamalar yönelten Ender Saraç, boşanma sürecinde eşi Benan Saraç'ın, oğluna ifade vermesi için talimatlar verdiğini öne sürdü. Saraç, mahkemede yaşananları tuzak olarak nitelendirdi ve suçlamaların arkasında FETÖ bağlantılı bir organizasyon olduğunu iddia etti.

‘Annenin akıl sağlığı yerinde değil’

Saraç'ın avukatı Altın Mimir de savunmada, müvekkilinin Benan Saraç'la komşu olduklarını ve daha sonra Ender Saraç'ın avukatı olarak boşanma davasını üstlendiğini belirtti. Tüm olayların kurgu olduğunu ve örgütlü bir şekilde planlandığını ifade eden Mimir, "Müvekkilim bir komployla karşı karşıya. Boşanma davasında alamadığını bu yolla almaya çalışmış biri vardır karşıda. Kişisel hırsı uğruna evladını mağdur etmiştir. Annenin akıl sağlığının yerinde olup olmadığının araştırılmasını istiyoruz" dedi.

Elinde kasetler olduğunu iddia etti

Duruşmada mağdur çocuğun avukatı, çocuğun ifadesinin detaylı olduğunu belirterek çocuğun yaşına uygun olmayan bir ifade tarzını sorguladı. Aile Bakanlığı avukatı ise Ender Saraç'ın tutuklu yargılanmasını talep etti.

Tanık olarak dinlenen Ender Saraç'ın komşusu avukat Murat Aksu, Ender Saraç ve ailesiyle uzun yıllardır dostluk ilişkisi içinde olduklarını ifade etti. Aksu, Benan Saraç'ın kendisini arayarak elinde kasetler olduğunu ve Ender Saraç'tan boşanmak istediğini söylediğini aktardı.

Duruşma ertelendi

Mahkeme heyeti, Benan Saraç'ın bir defalık mazeretinin kabul edildiği ihtarında bulunarak gelecek celse dinlenmesine karar verdi. Mağdur çocuğun uzman eşliğinde ifadesinin alınmasına ve rehber öğretmenlerin tanık olarak dinlenmesine karar verildi. Benan Saraç'ın akıl sağlığının yerinde olup olmadığının araştırılması talebini reddeden mahkeme, Aile Bakanlığı avukatının duruşmaya kabulüne karar verdi. Ender Saraç'ın tutuklanması talebini reddeden mahkeme, duruşmayı erteledi.

Yorumlar (0)