Dizlerinden vuruldu, çatışmaya girdi! Özel harekat polisinin kahramanlık öyküsü

İstanbul Adalet Sarayı polis kontrol noktasında gerçekleştirilen saldırıda teröristleri durduran kahraman polisle ilgili bilgiler ortaya çıktı. Kahraman polisin eski özel harekat polisi olduğu bildirildi.

GÜNDEM 08.02.2024, 10:07 Buse Önder
Dizlerinden vuruldu, çatışmaya girdi! Özel harekat polisinin kahramanlık öyküsü

İstanbul Çağlayan'daki Adalet Sarayı önünde önceki gün meydana gelen terör saldırısında, bir vatandaşın hayatını kaybetmesi ve 2 teröristin etkisiz hale getirilmesi olayıyla ilgili soruşturma kapsamında, terör örgütü DHKP-C'nin önemli isimlerinin de bulunduğu 90 şüpheli gözaltına alındı.

Metrobüsle olay yerine geldiler

Emniyet kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, Esenyurt'ta metrobüse binip Çağlayan durağında inen Emrah Yayla ve Pınar Birkoç isimli teröristler, adliyenin D kapısının karşısındaki alan kontrolünden sorumlu polis ekipleri tarafından durduruldu.

GBT kontrolü için durduruldu

GBT kontrolü sırasında kimlik kontrolü yapılmasını istenen Birkoç, çantayı açıyormuş gibi davranarak biber gazı sıktı. Aynı anda, terörist Yayla da silahını çıkararak polislere ateş etmeye çalıştı.

Silahın kurusıkıdan bozma olduğu belirlendi ve tutukluluk yaptığı ortaya çıktı. Çatışmada, kahraman polisler tarafından etkisiz hale getirilen teröristlerden Yayla üzerinde bir, Birkoç üzerinde ise üç kurşun izi tespit edildi.

Dizinden vuruldu, çatışmaya girdi

Teröristleri durduran kahraman polis hakkında ortaya çıkan bilgilere göre, vurulmasına rağmen teröristleri etkisiz hale getiren polis, eski bir özel harekatçıydı.

Polis memuru, dizinden yaralı olmasına rağmen Emrah Yayla ve Pınar Birkoç ile çatışmaya girdi. İki taraf arasında birkaç metre mesafeden karşılıklı olarak tabancalar ateşlendi. Polis memuru önce Emrah Yayla'yı, ardından da Pınar Birkoç'u etkisiz hale getirdi.

Güvenlik önlemleri artırıldı

İstanbul Adalet Sarayı'ndaki polis kontrol noktasına yapılan terör saldırısı sonrasında adliye çevresindeki güvenlik önlemleri artırıldı. Adliyenin C Kapı girişindeki demir kapı üzerindeki kurşun izleri ise göze çarptı.

Yorumlar (0)