Diyarbakır’da ‘Girdap’ operasyonu: 12 kişi gözaltında

Diyarbakır'da ekipler evlerden ziynet eşyası ve bazı kişilerin üzerinden hırsızlık yapılması şikayeti üzerine harekete geçildi.

GÜNDEM 11.02.2024, 11:47 12.02.2024, 09:33 Buse Önder
Diyarbakır’da ‘Girdap’ operasyonu: 12 kişi gözaltında

Diyarbakır’da artan hırsızlık olaylarına yönelik düzenlenen ‘Girdap’ operasyonunda, şahısların üzerinden gelen hırsızlık şikâyetleri üzerine harekete geçildi. Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyon kapsamında 12 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonun öncesinde, şüphelilerin hırsızlık anları, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

Saniye saniye görüntülendi

Polisin takibinde olan 3 şüphelinin hırsızlık yaparken yakalanma anları ile bir markette müşterinin çantasından cep telefonu ve cüzdan çalma anları da kameraya yansıdı. İl Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ve güvenlik kameraları üzerinden yapılan incelemeler sonucunda kimlikleri tespit edilen şüphelileri takibe aldı.

3’ü hırsızlık yaparken olmak üzere toplamda 12 şüpheli düzenlenen ‘Girdap’ operasyonuyla gözaltına alınırken, yapılan aramalarda 3 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Daha önce de ceza almıştı

Operasyon sırasında yakalanan şüphelilerden birinin daha önce 17 yıl kesinleşmiş hapis cezasına çarptırıldığı belirlendi. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Yorumlar (0)