Dilan Polat firmalarının kaderi belli oldu

TMSF'nin kayyım olarak atandığı Polat çiftine ait şirketlerin e-ticaret sitelerindeki ürün satışları yeniden başlıyor. Ayrıca, çiftin franchise verdiği 100'den fazla firma da hizmetlerine devam edecek.

GÜNDEM 27.12.2023, 11:31 28.12.2023, 11:55 Buse Önder
Dilan Polat firmalarının kaderi belli oldu

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), sosyal medya fenomeni Dilan Polat ve eşi Engin Polat'a ait 39 şirketine kayyım olarak atandı. Şirketlerde çalışanların işlerini kaybetmemesi, kamu borçlarının ve üçüncü şahısların alacaklarının ödenmesini sağlamak amacıyla atanan Kayyım heyeti, başta aylık vergi ve SGK borçları olmak üzere, yaklaşık 500 çalışanın maaş alacaklarını ödemeye başladı. Hizmet alınan firmaların alacaklarıyla ilgili ödemelerin de düzene girdiği belirtildi.

Franchise firmalar faaliyete devam edecek

TMSF'nin kayyım olarak görevlendirdiği Dilan-Engin Polat Grubu'na ait 27 şirketin tasfiye ve terkin işlemleri devam ederken, bu süreçte, Dilan-Engin Polat Grubu'nun 100'den fazla firmaya franchise verdiği, bu firmaların sorunsuz bir şekilde hizmet vermeye devam edeceği vurgulandı. Kayyım yöneticilerin, şirketlerin faaliyetlerini aksatmadan devam ettirmek ve gelir düşüşü yaşanmamasını sağlamak için çalıştığı ifade edildi.

Müşteri siparişlerinde aksama yaşanmayacak

Dilan-Engin Polat Grubu'nun güzellik ürünleri satışlarının önemli bir kısmının e-ticaret platformları üzerinden gerçekleştiği belirlenirken, bu doğrultuda, TMSF'nin atadığı yeni yöneticilerin, müşteri siparişlerinde aksama yaşanmaması için özenle çalıştığı ifade edildi.

TMSF'nin bu şirketlerin faaliyetlerini devam ettirmesinin öncelikli hedefi olduğu ve kârlılığı olan şirketlerin satışı ya da diğer kararlar için hukuki sürecin tamamlanmasının beklendiği belirtildi.

Hukuki sürecin tamamlanmasıyla birlikte şirketlerin geleceği netlik kazanacak.

Yorumlar (0)