Dev operasyon: "Mahzen-50" ile iki suç örgütüne darbe

Çorum ve Sinop merkezli olarak 6 ilde gerçekleştirilen "Mahzen-50" operasyonlarında iki organize suç örgütü çökertildi, 39 şüpheliden 27'si tutuklandı.

GÜNDEM 28.05.2024, 10:40 29.05.2024, 12:48 Buse Önder
Dev operasyon: "Mahzen-50" ile iki suç örgütüne darbe

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çorum ve Sinop merkezli olarak 6 ilde gerçekleştirilen "Mahzen-50" operasyonları kapsamında iki organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonlarda 39 şüpheli yakalandı, bunlardan 27'si tutuklandı, 6'sına adli kontrol kararı verildi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Çorum ve Sinop'ta faaliyet gösteren iki organize suç örgütünün elebaşılarıyla birlikte çökertildiğini duyurdu. Çorum'da Yunus Emre Akyıldız ve Gözde Akyıldız, Sinop'ta ise Mustafa Demir liderliğindeki suç örgütleri hedef alındı.

Birçok suçtan aranıyorlardı

Çorum Kargı Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığınca İstanbul, Ankara, Amasya ve Çanakkale'de düzenlenen operasyonlarda 25 şüpheli yakalandı.

Bu kişiler, 7258 sayılı Spor Müsabakalarına Dayalı Sabit İhtimalli veya Müşterek Bahis ve Şans Oyunları Oynatma Kanununa muhalefet, kumar oynamak için yer ve imkan sağlama, vergi usul kanununa muhalefet ve suçtan elde edilen mal varlığı değerlerinin aklanması suçlarından gözaltına alındı.

21 şüpheli tutuklandı

Şüphelilerden 21'i tutuklanırken, 4'ü hakkında adli kontrol kararı verildi. Ayrıca, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ile yapılan ortak çalışmalar sonucu, şüphelilere ait 10 araç, 5 daire, 22 tarla, 2 arsa, 22 bahçe ve 597 banka hesabına el konuldu.

14 şüpheliden 6’sı tutuklandı

Sinop Ayancık Cumhuriyet Başsavcılığı, Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı desteğiyle Sinop İl Jandarma Komutanlığınca gerçekleştirilen operasyonlarda, tefecilik, kasten yaralama, tehdit ve 6136 sayılı Kanuna muhalefet suçlarını örgütlü olarak işledikleri tespit edilen 14 şüpheli yakalandı. Bu şüphelilerden 6'sı tutuklanırken, 2'sine adli kontrol kararı verildi.

Çok miktarda döviz ve altına el kondu

Operasyonlar kapsamında 448 milyon lira değerinde 112 tapu senedi, 20 milyon lira değerinde 347 borç senedi, 4 milyon lira değerinde 24 çek, 5 ruhsatsız tabanca, çok miktarda döviz ve altın, imzalı boş senetler ve dijital materyaller ele geçirildi.

Ayrıca, suçtan elde edilen mal varlığı değerlerinin aklanması kapsamında şüphelilere ait yaklaşık 124 milyon lira değerinde 17 daire, 10 arsa, 8 araç, 2 dükkan ve 112 banka hesabına el konuldu.

Bakan Yerlikaya, suç örgütlerine ve çetelere karşı kararlı mücadelelerinin süreceğini vurgulayarak, "Suçta kibirlenenlere, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)