Demokrasi şöleninde en yüksek ve en düşük oy alan kimler?

Türkiye dün yapılan yerel seçimlerle sürpriz olaylara tanıklık etti. Yaklaşık 46 milyon seçmen oyunu kullanmak için sandık başına gitti. Ülke genelinde belediye başkanlığı seçimlerinde en yüksek ve en düşük oy alan adaylar belli oldu. Peki, bu iki orana sahip olan adaylar kim detaylar haberin içerisinde…

GÜNDEM 01.04.2024, 13:54 Melina Ay
Demokrasi şöleninde en yüksek ve en düşük oy alan kimler?

Türkiye’de seçmenler, 31 Mart’ta Mahalli İdareler Genel Seçimleri ile yerel yönetimlerini belirledi. Yaklaşık 46 milyon yurttaşın oy kullandığı seçimlerde sürpriz olaylara tanıklık edildi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), ülke genelinde çoğunluğu yakalarken AK Parti ise oylarında gerileme kaydetti.

Seçim sonuçlarına göre, en yüksek ve en düşük oy oranıyla belediye seçimini kazanan adaylar belli oldu. Batman’da yüzde 64,22 oy oranı ile Demokrasi ve Eşitlik Partisi (DEM), adayı illere göre en yüksek oy oranını aldı. Kütahyada da CHP adayı yüzde 29,69 ile en düşük oy ile seçimi kazanan aday oldu.

Batman’ın DEM Parti adayı en yüksek oyu aldı

Batman'da DEM Parti adayı Gülüstan Sönük, %64,22 oy oranıyla en yüksek oy oranını alarak belediye başkanlığını kazandı. Sönük, 222.153 geçerli oyun 122.143'ünü alarak bu başarıya ulaştı.

En düşük oy oranı ise Kütahya adayında

Kütahya'da CHP adayı Eyüp Kahveci, %29,69 oy oranıyla en düşük oy oranını alarak belediye başkanlığı seçimini kazandı. Kahveci, bu sonuçla belediye başkanı seçildi.

Yorumlar (0)