DEM Partililerden alçak hareket! Oy kullanmaya giden polislere saldırdı

Paylaştığı bir video ile tepki çeken DEM Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez, Şırnak’ta oy kullanmaya gelen polislere hakaret edip saldırmaya kalktı. Benzer görüntünün Mardin'in Savur ilçesinden gelmesinin ardından Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden açıklama geldi.

GÜNDEM 31.03.2024, 17:22 Şeyda Gül
DEM Partililerden alçak hareket! Oy kullanmaya giden polislere saldırdı

Türkiye’de sandık başına gidilerek vatandaşlık görevinin icra edildiği bir günde sosyal medyada yayılan bazı görüntüler tartışma konusu oldu. Bölgede görevli polislerin Ömer Keçeci İlköğretim okuluna oy kullanmaya geldiği görülen görüntülerde, aynı dakikalarda DEM Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Zeki İrmez’in “Yazıklar olsun” dediği anlar yer alıyor.

Görüntülerde en çok dikkat çeken detaylardan biri ise milletvekili İrmez’in yanında bulunan ve DEM Partili olduğu düşünülen bir vatandaşın polisimize parmak sallayarak hesap sorması oldu.

Hakaret ve saldırı

Görüntülerde polislerin, bütün provokasyonlara rağmen hiçbir şekilde cevap vermeyerek oy kullanmak için okula yöneldiği görülüyor. Ancak polislere yönelik tacizin dozunu artıran DEM Partililer, hakaretler savurarak üzerlerine yürümeye kalkıyor. Birçok kesim tarafından yanlış bulunan görüntüler, sosyal medya da oldukça konuşuluyor.

Benzer görüntüler Mardin’den de geldi

İrmez gibi oy kullanmaya gelen kolluk kuvvetlerine saldırmaya kalkan bir başka isim ise DEM Parti Mardin Milletvekili Beritan Güneş Altın oldu. Cep telefonu kamerasını açarak Savur ilçesindeki Aziz Sancar Ortaokulu’na oy kullanmak için gelen güvenlik görevlilerinin yolunu kesti. DEM Partili vekile bir polis olduğu düşünülen sivil, “Kardeşim sen ne yapmaya çalışıyorsun” dedi.

Milletvekilidir diyenlere kolluktan cevap: Ben de milletin ta kendisiyim

Görüntülerde, Güneş’in yanındakilerin “Milletvekilidir” dediği duyuldu. Oy kullanmak için okula gelen ve DEM Partili vekilin provokasyonu ile karşılaşan kişinin ise, “Ben de milletin ta kendisiyim” dedi. Güneş’e karşılık verilen cevap kısa sürede beğeni yağmuruna tutuldu.

DEM Partililerin provokasyonuna Cumhurbaşkanlığı’ndan yalanlama

DEM Partililerin görüntülerini paylaştığı, 'taşımalı seçmen' iddialarıyla ilgili Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’ndan yapılan açıklamada, DEM Partili vekillerin Mardin, Diyarbakır, Hakkari ve Şırnak'ta asker ve polislere taşımalı oy kullandırıldığı iddiasıyla provokasyon yaptığı kaydedildi.

Görüntülerin yalanlandığı açıklamada, “Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, “Farklı illerden gelen seyyar seçmenlere toplu bir şekilde oy kullandırılıyor” denildi.

Provokatif iddialara itibar etmeyiniz

Anayasanın 67. maddesinin hatırlatıldığı açıklamada, 18 yaşını dolduran her Türk vatandaşının seçme ve halkoylamasına katılma haklarına sahip olduğu belirtildi. Silahaltında bulunan er ve erbaşlar ile askeri öğrencilerin, taksirli suçlardan hüküm giyenler hariç ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlüler oy kullanamadığı kaydedilen açıklamada, polis ve jandarma personeli gibi rütbeli askerler de oy kullanabilmekte olduğunun altı çizildi.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde bazı bölgelerde görevli olan kolluk kuvveti ve rütbeli askerlerin oy kullanması manipüle edilmekte olduğu belirtilen açıklamada, “Seçim güvenliğine ilişkin, sosyal medyada paylaşılan provokatif iddialara itibar etmeyiniz” denildi.

Yorumlar (0)