Bulgaristan ve Romanya Schengen'e katıldı

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Bulgaristan ve Romanya'nın Schengen'e katıldığını, iki ülkenin hava ve deniz sınırı kontrollerinin kaldırıldığını duyurdu.

DÜNYA 31.03.2024, 17:36 01.04.2024, 00:19 Buse Önder
Bulgaristan ve Romanya Schengen'e katıldı

Avrupa Birliği'nin (AB) vizesiz seyahat bölgesi olan Schengen'e yeni üyeler eklendi. AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Bulgaristan ve Romanya'nın artık Schengen'e katıldığını duyurdu.

Bu kapsamda, hava ve deniz sınırı kontrolleri bugün itibarıyla kaldırıldı.

Schengen bölgesini daha da güçlendirecek

Von der Leyen, yaptığı açıklamada, bu adımın Avrupa çapında milyonlarca AB vatandaşına fayda sağlayacağını ve Schengen bölgesini daha da güçlendireceğini vurguladı.

AB Komisyonu'nun içişlerinden sorumlu üyesi Ylva Johansson ise bir sonraki aşamada kara sınırlarındaki kontrollerin de kaldırılacağını belirtti. Johansson, bu konunun önümüzdeki süreçte üye ülkeler arasındaki görüşmelerde ele alınacağını ifade etti.

Karşı çıkılıyordu

Romanya ve Bulgaristan, 2007 yılında AB'ye üye olmuştu. Ancak, Avusturya gibi bazı ülkeler, uzun süredir bu iki ülkenin Schengen'e katılmasına karşı çıkıyordu. Geçen yılın sonunda ise taraflar arasında anlaşma sağlanmış ve bu süreç sonucunda Bulgaristan ve Romanya'nın Schengen Bölgesi'ne resmen katılması gerçekleşmiş oldu.

Yorumlar (0)