DEM Parti'nin nevruz kutlamasında 70 gözaltı

İstanbul Valiliği, bugün Yenikapı Etkinlik Alanı'nda gerçekleştirilen nevruz kutlaması etkinliğinde yasa dışı sloganlar atılarak terör örgütü propagandası yapıldığı tespit edilen 70 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

GÜNDEM 17.03.2024, 23:35 18.03.2024, 11:14 Buse Önder
DEM Parti'nin nevruz kutlamasında 70 gözaltı

İstanbul Valiliği, Halkların Eşitlik ve Demokrasi (DEM) Partisi tarafından İstanbul Yenikapı'da düzenlenen nevruz kutlamasında meydana gelen olaylar sonucunda 70 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Gözaltına alınanlar arasında ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçundan aranan 2 kişinin de olduğu belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Fatih'teki Yenikapı Miting Alanı'nda DEM Parti organizasyonunda düzenlenen miting ve nevruz kutlaması etkinliği sırasında alanda yapılan güvenlik uygulamaları sonucunda bazı kişilerin terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterini açtığı belirtildi. Bu kişilerin M.A, Ş.A. ve Y.Ö. olduğu ifade edildi.

70 kişi gözaltına alındı

Aynı açıklamada, etkinlik alanı ve çevresinde yapılan güvenlik kontrolleri sırasında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan arama kaydı bulunan M.K. ve M.B. isimli kişilerin de gözaltına alındığı belirtildi.

Polis ekiplerinin etkinlik alanı ve çevresinde görevlendirildiği sırada taşkınlık çıkaran, polise mukavemet gösteren ve yasa dışı sloganlar atan 15'i kadın, 55'i erkek toplam 70 kişinin daha gözaltına alındığı ifade edildi.

Yorumlar (0)