DEM parti binasına terör operasyonu

Manisa'nın Saruhanlı ilçesindeki DEM Parti binasına gerçekleştirilen operasyonda, PKK/KCK silahlı terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesi amacıyla yapılan çalışmada, 7 kişi gözaltına alındı.

GÜNDEM 16.01.2024, 15:41 17.01.2024, 09:27 Buse Önder
DEM parti binasına terör operasyonu

Manisa Emniyet Müdürlüğü Tem Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen operasyon, ilçe DEM parti binasında terör örgütü mensuplarının fotoğraflarının asılı olduğu ve haklarında ilçe eş başkanı ve terör örgütü üyesi oldukları yönünde ihbar bulunan şahıslara yönelik gerçekleştirildi.

Operasyon sonucunda, DEM parti 2. olağan kongresinde PKK/KCK terör örgütü propagandası yaptığı tespit edilen M.A. (61), E.G. (46), K.E. (20), K.E. (22), C.B. (19), D.T. (20), V.A. (24) isimli 7 şüpheli gözaltına alındı.

Çok sayıda materyale en kondu

DEM parti binasında yapılan aramalarda, örgüt mensuplarının öldürüldüğüne dair fotoğrafların bulunduğu pankart ve çerçevelenmiş resimler ile örgütsel dokümanlar ve dijital materyallere el konuldu.

Gözaltına alınan şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda ise bir adet ruhsatsız av tüfeği, dijital materyaller ve provokatif amaçlı kullanılan bez parçaları ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler hakkında soruşturma devam ediyor.

Yorumlar (0)