Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Kızılay’ın kuruluş yıl dönümü mesajı

11 Haziran Türk Kızılay’ın 156. Kuruluş Yıl Dönümü'nü kutlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yardımseverlik, merhamet, şefkat ve dayanışmanın sembolü haline gelen Türk Kızılay, özverili bir şekilde yürüttüğü hizmetleriyle bu alanda dünyanın önde gelen saygın kuruluşları arasındadır” dedi.

GÜNDEM 11.06.2024, 12:15 12.06.2024, 09:40 Şeyda Gül
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Türk Kızılay’ın kuruluş yıl dönümü mesajı

İletişim Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 11 Haziran Türk Kızılay’ın 156. Kuruluş Yıl Dönümü mesajı yayımladığı ifade edildi. “Yardımseverlik, merhamet, şefkat ve dayanışmanın sembolü haline gelen Türk Kızılay, özverili bir şekilde yürüttüğü hizmetleriyle bu alanda dünyanın önde gelen saygın kuruluşları arasındadır” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Kızılay’ın iyiliğin gücüyle insanın ve toplumun onurunu korumayı, direncini arttırmayı ve ızdırabını dindirmeyi görev edindiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türk Kızılay, son olarak asrın felaketi 6 Şubat depreminde olduğu gibi ihtiyaç duyulan her zamanda ilk müdahaleyi gerçekleştirip şefkat elini uzatmıştır” dedi.

Türk Kızılay var gücüyle çalışmakta

Uluslararası yardımlardan sosyal faaliyetlere, göç çalışmalarından ilk yardıma, afet örgütlenmesinden kan bağışına kadar birçok alanda insanların zor zamanlarında yanında olan Türk Kızılay’ın tüm gönüllülerinin fedakârlıklarını takdir ettiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Kızılay’ın zor durumda olanların geleceğe umutla bakmalarını sağlamak için var gücüyle çalışmakta olduğu ifade edildi.

Çalışmalarında başarılar diliyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu anlamlı günde dokunduğu hayatları iyileştirmeyi ve insanlığa hizmette ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeyi sürdüreceğine inandığım Türk Kızılay’ın tüm mensuplarını ve gönüllülerini en kalbi duygularımla selamlıyorum. Çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Yorumlar (0)