Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sert eleştiri: ‘Deprem günlük tartışma mezesi değil’

Şanlıurfa Deprem Konutları Kura ve Teslim Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Deprem gibi hepimizi derinden sarsan bir meseleyi günlük tartışmaların mezesi haline getirmek son derece yanlış bir tutumdur" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 07.02.2024, 17:17 Buse Önder
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sert eleştiri: ‘Deprem günlük tartışma mezesi değil’

Şanlıurfa'da gerçekleştirilen Deprem Konutları Kura ve Teslim Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Şubat depremlerinin 1. yıl dönümünde deprem bölgesini ziyaret ederek dayanışmayı güçlendirdiklerini belirtti.

Konut kura töreninin yanı sıra Hatay, Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta yapılan açılışları anlatan Erdoğan, "Gözlerimizi deprem bölgesinden bir an olsun ayırmıyoruz" dedi.

‘Canla başla çalışmayı sürdüreceğiz’

Cumartesi günü Hatay'da iki önemli sağlık tesisi açtıklarını ve konut kura törenine katıldıklarını belirten Erdoğan, Pazar günü Gaziantep'te toplam 10 bin 698 konutun kura törenini gerçekleştirdiklerini ifade etti. Dün, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Kahramanmaraş'ta Sayın Devlet Bahçeli ile birlikte dertleştiklerini ve 9289 konutun kurasını çekerek hak sahiplerine teslim ettiklerini açıkladı.

Erdoğan, bugün Şanlıurfalı vatandaşlarla bir araya gelerek konut kura sevincini paylaştıklarını, yarın Adıyaman'da olacaklarını ve gözlerini deprem bölgesinden bir an olsun ayırmadıklarını vurguladı. Ayrıca, Şanlıurfa'da devam eden 4 bin konutun inşaatının hızla devam ettiğini ve bu konutların da hak sahiplerine zamanla teslim edileceğini sözlerine ekledi.

‘Gecemizi gündüzümüze kattık’

Türkiye'nin karşılaştığı zorluklara değinen Erdoğan, "Tüm imtihanları 85 milyon tam bir dayanışma içinde hareket ederek vermeyi başardık" dedi. Ayrıca, ülkenin 21 yılda maruz kaldığı doğal afetler sonrasında yürütülen afet yönetimi ve yaraların sarılması çabalarının, milletin desteğiyle birlikte ülkeyi farklı bir seviyeye taşıdığını belirtti.

Erdoğan, "Milletçe yüreğimizin yandığı bu afetlerde birileri şov peşinde koşarken, biz bir an önce dertlere derman olabilmek için gecemizi gündüzümüze kattık" ifadelerini kullandı.

‘Deprem günlük tartışmaların mezesi değil’

6 Şubat depremlerinin ülkenin maruz kaldığı en büyük felaket olduğunu belirten Erdoğan, can kaybının 53 binden fazla olduğunu ifade eden Erdoğan, Şanlıurfa'da 200 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 719 binanın yıkıldığını ve enkazların tamamının temizlendiğini açıkladı. Toplamda 10 bin 891 hak sahibi bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, 8217 ağır hasarlı binadan 7321'inin enkazının kaldırıldığını, 9 bin 799 konut ve 651 iş yerinin zarar gördüğünü belirtti.

Erdoğan, konuşmasında depremle mücadeledeki çalışmalara vurgu yaparak, "Seçim ve bölgemizde yaşanan krizlere rağmen tüm bu çalışmalara imza attık. Deprem gibi hepimizi derinden sarsan bir meseleyi günlük tartışmaların mezesi haline getirmek son derece yanlış bir tutumdur" diyerek eleştirilerde bulundu.

‘Vatandaşlarımız huzurlu yuvalarına kavuşacak’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremzedelere yönelik olarak yürütülen çalışmalarda hedeflere kilitlenileceğini belirterek, "Deprem meselesinde bile yük almak yerine millete yük olmayı tercih edenleri tarihe ve vicdana havale ediyoruz. Tüm gücümüzle deprem şehirlerimizi ihya etmeye çalışacağız. Depremzedelerimizi, yeni güvenli, mutlu, huzurlu yuvalarına kavuşturmak için koşturacağız" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)