Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan duygulandıran İstiklal Marşı mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "İstiklal Marşı'mızı unuttuğumuz gün, ayağımıza esaret prangası, boynumuza zillet zinciri vurulmuş demektir" ifadelerini kullanarak çağrıda bulundu.  

GÜNDEM 12.03.2024, 12:14 13.03.2024, 10:05 Buse Önder
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan duygulandıran İstiklal Marşı mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Erdoğan'ın mesajında, "İstiklal Marşımız, millet olarak hürriyetimizi kazanmak, vatanımızı işgalden kurtarmak, kendimize yeni bir gelecek inşa etmek için bir asırdan daha uzun bir süre önce milli mutabakatımızın ifadesi olmuştur. Medeniyet birikimimiz, değerlerimiz, inancımız, milletimizin tarihteki yürüyüşü İstiklal Marşı'mızın mısralarında vücut bulmuştur" ifadelerini kullandı.

‘Her zaman saygıyla yad edilecektir’

İstiklal Harbi'nin ve TBMM'nin iradesinin askerlerin fedakarlığı ve vatan aşkıyla İstiklal Marşı'na yansıdığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin İstiklal Marşı'nı her lafzıyla özümsediğini ve bayrağı, ezan hassasiyetini koruyan evlatların olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı, "Türk Milleti’nin binlerce yıllık devlet ve medeniyet davasını on kıtada yüreklere nakşeden İstiklal Marşı’mızı unuttuğumuz gün, ayağımıza esaret prangası, boynumuza zillet zinciri vurulmuş demektir" dedi.

Mesajda, büyük vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un eserleri ve fikirleriyle her zaman saygıyla anılacağına vurgu yapan Erdoğan, İstiklal Marşı'nın kabulünün yıl dönümünde tüm istiklal mücadelesi kahramanlarını rahmet ve minnetle anarak, tüm vatandaşları selamladı.

Yorumlar (0)