Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Antalya’da diplomasi trafiği

Antalya Diplomasi Forumu’nda diplomasi trafiğini sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleriyle bir araya geldi. Erdoğan görüşmede, Bosna-Hersek’in birlik, huzur ve istikrarının korunması ve iki ülke ilişkilerinin derinleştirilmesinin Türkiye için çok önemli olduğunu ve bu konularda kararlı, samimi ve yapıcı katkıların artarak devam edeceğini belirtti.

GÜNDEM 02.03.2024, 13:01 04.03.2024, 09:21 Hanife
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Antalya’da diplomasi trafiği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu kapsamında diplomasi trafiğini sürdürüyor.

Erdoğan, forum için Türkiye’ye gelen Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleri Zeljko Komsic, Denis Becirovic ve Zeljka Cvijanovic ile görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan bilgilendiremeye göre görüşmede, Türkiye ve Bosna-Hersek ilişkileri, bölgesel konular ve küresel meseleler masaya yatırıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Bosna-Hersek’in birlik, huzur ve istikrarının korunması ve iki ülke ilişkilerinin derinleştirilmesinin Türkiye için çok önemli olduğunu ve Türkiye’nin bu konularda kararlı, samimi ve yapıcı katkılarının artarak süreceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, iki ülke ticaret hacminin artması için atılan adımların ve her alanda işbirliklerinin süreceğini ifade etti.

Antalya’da Yoğun Diplomasi Trafiği

Dün başlayan Antalya Diplomasi Forumu’nda birçok görüşme gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Esvatini Kralı III. Mswati ve Bosna-Hersek Sırp Kesimi Başkanı Milorad Dodik ile bir araya gelmişti.

Yorumlar (0)