Maliki: Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas salı günü Ankara'da

Antalya Diplomasi Forumu'nda dünyaya seslenen Filistin Dışişleri Bakanı Maliki, Filistin Devleti’nin tanınmasını istedi. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın salı günü Ankara'ya geleceğini de açıklayan Maliki, "İsrail'in insanlık suçlarına karşı mücadelesi için Türkiye'ye teşekkür ederiz" dedi.

DÜNYA 02.03.2024, 13:20 Hanife
Maliki: Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas salı günü Ankara'da

Antalya Diplomasi Forumu'nda konuşma yapan Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el Maliki, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın salı günü Ankara'ya geleceğini açıkladı.

Bakan Malik, "Türkiye halkı ve devletinin destekleri için müteşekkiriz. Türkiye'nin insani yardımlarına ve İsrail'in insanlık suçlarına karşı mücadelesi için teşekkür ederiz. Her zaman Türkiye'nin desteğine güvenebileceğimizi biliyoruz" dedi.

"İsrail'in yüzyıllardır devam eden mevcut durumu değiştirme çabalarını boşa çıkarmalıyız." diyen Maliki, Müslüman ülkelerin ve uluslararası camianın net bir duruş göstermesinin önemine ve gerekliliğine vurgu yaptı.

Gazze'de bundan sonra da çalışacak tek yetkilinin ve meşru yönetimin Filistin yönetimi olacağının altını çizen Maliki, "Batı Şeria'da olduğu gibi Gazze'de de Filistin yönetimi olacaktır" ifadelerine yer verdi.

Maliki, "Avrupa ülkeleri inisiyatif alıp Filistin'i tanımalı" diyerek şu sözlerine şunu ekledi: "Ramazan'dan önce bir ateşkese varabilmeyi umuyoruz."

Yorumlar (0)