Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Farkındayız’ diyerek açıkladı

Enflasyon ve hayat pahalılığı meselesinin tüm dünya gibi Türkiye’nin de başını ağrıtan husus olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Enflasyon hususunda vatandaşlarımızın karşılaştığı sıkıntıların farkındayız. Bu sorunu mutlaka çözeceğiz” ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 03.03.2024, 19:43 Şeyda Gül
Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Farkındayız’ diyerek açıkladı

Muğla’da Sivil Toplum Kuruluşları ve Kanaat Önderleri Buluşması’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hedeflerden kopmadıklarını söyledi. Turizmde 2023 yılını rekor ziyaretçi sayısı ve geliriyle kapattıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu sene hedefimiz 60 milyon turist sayısı ve 60 milyar dolar turizm geliri. İhracatta yakaladığımız ivme hız kesmeden devam ediyor. Tarihimizin en yüksek rakamına ulaşmıştık. Ocak ve şubat ihracat rakamlarımız oldukça iyi geldi” dedi.

Enflasyon mesajı

Büyüme tarafında da olumlu tablonun devam ettiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, milli gelirin 1 trilyon doları geçtiğini hatırlattı. Geçtiğimiz sene yüzde 4.5 büyüme oranıyla Avrupa Birliği ülkeleri içinde ilk sırada yer aldığımızı hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çok kritik bir psikolojik eşiği daha aşmayı başardıklarını vurguladı. “Daha iyi yerlere geleceğimize inanıyorum. Enflasyon ve hayat pahalılığı meselesi tüm dünya gibi bizim de başımızı ağrıtan husustur” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyon hususunda vatandaşların karşılaştığı sıkıntıların farkında olduklarını söyledi. Bu sorunu mutlaka çözeceklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fiyat istikrarından taviz vermeden büyüme odaklı ekonomi programımız doğrultusunda gerekli adımları atıyoruz” şeklinde konuştu.

Milletimizin verilmiş sadakası varmış

Türkiye olarak son yıllarda elde edilen kazanımların arka planında siyasi istikrar ve güven ortamının korunması olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm bu zorlukların üstesinden gelmeyi başardıklarını dile getirdi. 14 -28 Mayıs seçimleriyle Türkiye’nin güven ve istikrarını hedef alan senaryoyu yırtıp attıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'yi birlikte yönetmekten bahsedenlerin, Halil İbrahim sofrası kurduk diyerek milletin gözünü boyayanların kendi içlerindeki kavgayı, rekabeti örtmek için hayal satanların he hallere düştüklerini herkesin gördüğünü söyledi. Şahsi çıkarları üzerinde ittifak yapanların esen ilk rüzgarda darmadağın olduğunu altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Demek ki milletimizin verilmiş sadakası varmış. Milletimiz 14-28 Mayıs tercihiyle kazanımlarına sahip çıkmıştır. Ülkemiz altın değerinde bir 5 yıl daha kazanmıştır. Bunu en doğru en etkili şekilde değerlendirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Son 5 senedir acı gerçekle yüzleşiyoruz

“Bir taraftan 6 Şubat'ta yaşadığımız büyük felaketin izlerini silerken bir taraftan ülkemizi afetlere karşı hazırlıklarını tamamlamamız gerekir. Muğla'da İzmir'de Hatay'da yıllardır Ankara ve İstanbul'da son 5 senedir acı gerçekle yüzleşiyoruz” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu şehirlerde insanların daha fazla zorluk çekmemesi için sorumluluk üstlendiklerini belirtti. Belediyelere ait olan hizmetleri kendisinin yaptığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmaris ve Fethiye Körfezi'ni balçıktan temizlemek için gemi gönderdiklerini anlattı. Turizmle birlikte diğer alanlarda da şehirlerin yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Marmaris başta olmak üzere Muğla'mızı da gerçek belediyecilikle buluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

Yorumlar (0)