Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni yıl mesajı: "2024 Türkiye Yüzyılı olacak"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yıl mesajını video konferans yoluyla paylaştı. Mesajında, 2023 yılını tamamlayarak 2024'e adım attıklarını ifade eden Erdoğan, yeni yılın ülke, millet ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını diledi.

GÜNDEM 31.12.2023, 13:35 Buse Önder
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni yıl mesajı: "2024 Türkiye Yüzyılı olacak"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yıla dair mesajlarını paylaştığı bir video konferans düzenledi. Bu yeni yıla bölgemizdeki ve dünyadaki olumsuzluklar ve şehit haberleri sebebiyle buruk bir şekilde girildiğini ifade eden Erdoğan, daha güzel ve refah dolu bir gelecek için temennilerde bulundu.

‘Ortak ilkeler etrafında birleşmeliyiz’

Gazze'de masum sivillerin katledilmesine karşı tüm ülkelerin ortak tavır alması gerektiğini dile getiren Erdoğan, sözde demokrat ve özgürlükçü ülkelerin terör örgütlerine verdikleri desteklerin sonlandırılması çağrısında bulundu.

İnsanlığın tamamı için daha güzel, huzurlu, müreffeh bir gelecek umudunu muhafaza etmek adına öncelikle terör örgütlerine destek veren ülkelerin bu desteği kesmeleri gerektiğini belirten Erdoğan, Gazze'deki katliama karşı ortak bir tavır alınması gerektiğini ve dünyadaki sömürülen toplumların zenginliklerinin kendi gelecekleri için kullanılması gerektiğini ifade etti.

Umutları fiiliyete dönüştürmek için dünya ülkelerinin, kurumlarının ve bireylerin ortak değerler ve ilkeler etrafında birleşmesi gerektiğini vurguladı.

‘Mazlumların sesi tüm dünyayı saracak’

Türkiye'nin farklı bir misyon ve anlayışla dünya sahnesinde yer aldığını belirten Erdoğan, devlet ve millet olarak sadece kendi güvenlik ve refahları için değil, dünyada ve bölgede huzurun hakim olması gerektiği inancıyla hareket ettiklerini söyledi. Bu anlayışla bölgedeki barış çabalarını desteklediklerini ve dostluk ilişkilerini geliştirdiklerini ifade eden Erdoğan, dünyayı daha iyi, adil ve müreffeh bir geleceğe hazırlamaya yönelik her çabaya verdikleri desteği vurguladı.

Cumhuriyet'in ilk asrını tamamlayarak "Türkiye Yüzyılı" dedikleri yeni asra adım attıkları bu dönemde daha büyük hedeflere yönelirken azimlerini ve gayretlerini perçinlediklerini belirten Erdoğan, zalimin zulmünün ilanının sürüp gitmeyeceğine, adaletsiz ve dengesiz küresel yönetim sisteminin son çırpınışlarını yaşadığına inandıklarını dile getirdi.

Mazlumların sesinin tüm dünyayı sardığına ve bu çığın büyüyerek insanlığın ortak vicdanı haline dönüşeceğine inandıklarını ifade eden Erdoğan, Türkiye'nin vatandaşları, dostları ve kardeşleriyle birlikte insanlığın tamamına hitap eden beyan ve tutumlarının giderek daha fazla takdir gördüğünü gözlemlediklerini belirtti. 

‘Türkiye’nin büyümesi demek hesapların bozulması demek’

Cumhurbaşkanı, yaşanan sorunların temelinde büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasını engelleme amacının bulunduğunu ifade ederek, “Meşakkatli bir yolda ilerlerken, aziz milletimiz sürekli olarak yeni sinemalarla, sıkıntılarla ve engellerle karşılaşıyor. Terörle mücadeleden ekonomik tuzaklara kadar birçok alanda karşılaştığımız sorunların temelinde, büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasını engelleme amacı bulunmaktadır. Ülkemiz olarak kendi potansiyelimizi ve imkanlarımızı etkin bir şekilde kullanmaya devam ettiğimiz sürece, bu mücadele daha da şiddetlenecektir” açıklamalarında bulundu.

Türkiye'nin büyümesinin dört bir yanda rahatça at koşturanların hesaplarının bozulması anlamına geldiğini vurgulayan Erdoğan, “Güçlenmemiz, kendi refah ve güvenlikleri için diğer herkesi araç olarak kullananların, sömürenlerin ve egemenlerin düzenlerinin sona ermesi anlamına gelmektedir. Sesimize daha fazla kulak verilmesi, dünyanın dört bir yanındaki hak, adalet, özgürlük ve vicdan arayışlarının güçlenmesi demektir" ifadelerini kullandı.

‘Allah’ın izniyle bizi kimse bölemeyecektir’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yıl mesajında millete seslenerek birlik, beraberlik ve kardeşlik vurgusu yaptı. Türk milletinin tarihinin hiçbir döneminde kendi hedeflerine ulaşmak için bedel ödemekten fedakarlık yapmaktan çekinmediğini belirten Erdoğan, son 21 yılda yaşanılan kritik hadiseler karşısında milletimizin sergilediği güçlü duruş ve kararlılığın bugün de devam ettiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimiz birliğine, beraberliğine, kardeşliğine sahip çıktıkça Allah'ın izniyle bizi kimse bölemeyecek, devletimiz 2023 hedeflerinin bir sonraki safhası olan Türkiye Yüzyılı vizyonunu hayata geçirdikçe Allah'ın izniyle ay yıldızı, bayrağımızın yükselişi hep sürecektir” ifadelerini kullandı.

2024 yılında Türkiye Yüzyılı başlayacak

Geçmişte emperyalistlerin birer aracı olarak darbecilerle, terör örgütleriyle, siyasi ve sosyal mühendislik projeleriyle vakit, enerji ve çok insan kaybedildiğini vurgulayan Erdoğan, “2024 darbe girişimiyle başlayıp COVID-19 salgınıyla büyüyen ve bölgemizdeki çatışmalarla derinleşen, sıkıntılı dönemden kurtulup hedeflerimize kilitlendiğimiz bir yıl olacaktır” temennilerinde bulundu.

Küresel krizlerin artarak sürdüğü bir dönemde farkını bir kez daha göstererek, üreten, istihdam eden, büyüyen, gelişen Türkiye'nin yıldızının parlayacağını belirten Erdoğan, Türkiye Yüzyılı’nı 2024 yılında başlatacaklarını duyurdu.

“Bu mücadeleyi de sizlerin desteğiyle zafere ulaştıracağımıza yürekten inanıyoruz” ifadelerini kullanan Erdoğan, yeni dönemin ve yeni yılın tüm Türk milletine hayırlı olmasını temenni ederek sözlerini tamamladı.

Yorumlar (0)