Kim Jong-un 2024 yılında savaş çağrısı yaptı!

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, yılsonu toplantısında 2024 yılı hedeflerini açıklarken, orduyu güçlendirme çabalarının bir parçası olarak önümüzdeki yıl üç casus uydunun daha yörüngeye fırlatılacağını duyurdu.

DÜNYA 31.12.2023, 13:56 01.01.2024, 14:39 Buse Önder
Kim Jong-un 2024 yılında savaş çağrısı yaptı!

Kim Jong-un, 2024 hedeflerine dair açıklamalarda bulunduğu yılsonu basın toplantısında ülkesinin nükleer emellerini sürdürme kararlılığını vurgulayarak, Güney Kore ile ilişkilerinde köklü bir değişim yaşanacağını belirtti. Güney Kore ile birleşmenin artık mümkün olmadığını ifade eden Kim, Seul'ün ülkesine düşmanca davrandığını öne sürdü.

Kore yarımadasında her an savaş çıkabilir

Ayrıca, ABD'ye de yüklenen Kuzey Kore lideri, düşmanların işgal girişimleri nedeniyle Kore yarımadasında her an savaşın patlak verebileceği uyarısında bulundu. Güney Kore'nin ABD'nin askeri üssü ve nükleer cephaneliğine dönüştüğünü iddia eden Kim, "Savaş" kelimesinin soyut bir kavram olmaktan çıkarak gerçek bir tehdit haline geldiğini söyledi.

2024 yılında nükleer ve füze sanayiinde, insansız hava araçlarının (İHA) üretiminde ve casus uydu programlarında daha fazla gelişme olacağını belirten Kim Jong-un, muhtemel bir nükleer krize hızlı bir şekilde yanıt verme gerekliliğini vurguladı.

‘Güney Kore toprakları etkisiz hale getirmek için hazırlıklar hızlanacak’

Kuzey Kore, kasım ayında gerçekleştirdiği başarılı bir fırlatma ile yeni bir casus uydusunu yörüngeye yerleştirmişti. Malligyong-1 adlı casus uydusunu fırlatan ülke, uyduyla Güney Kore'nin çeşitli bölgelerini fotoğraflandığını iddia etmişti. Ancak bu hamle, uluslararası camiada endişe ve tepkilere yol açmıştı.

Acil durumda tüm güç ve kaynakları seferber ederek Güney Kore topraklarını etkisiz hale getirmek için hazırlıkların hızlandırılması gerektiğini ifade eden Kim Jong-un, özellikle Kuzey Kore, ABD ve Güney Kore'nin büyük tepkisine neden olan ilk casus uydusunun devamının geleceğini açıkladı.

Yorumlar (0)