Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz icraatlarımızla konuşuruz, kuru sıkı atmayız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bitlis Kamu ve Özel Yatırımları Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. Burada konuşma yapan Erdoğan, "Bugün tek bir açılış töreni ile toplam 12,5 milyar lira tutarı bulan yatırımları resmen hizmete açıyoruz. Türkiye'yi yatırım, istihdam ve ihracat yolu ile büyütme hedefimizi yineliyoruz. Biz icraatlarımızla konuşuruz, kuru sıkı atmayız" dedi.

GÜNDEM 25.08.2023, 14:32 25.08.2023, 15:12
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz icraatlarımızla konuşuruz, kuru sıkı atmayız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satırbaşları şöyle:

Bugün tek bir açılış töreni ile toplam tutarı 12,5 milyar TL’y bulan yatırımları resmen halkımızın hizmete açıyoruz.  

Bütün kurumlarımızın proje ve hizmetleri bulunuyor. 75 kalem hizmet ve eseri Bitlis halkımıza sunmuş bulunuyoruz. Bitlis Organize Sanayi Bölgesinde 3 bin kardeşimize istihdam alanı açacak firmalarımızın açılışını gerçekleştiriyoruz. Bitlis, kamu kurumlarının yanı sıra özel sektör yatırımları ile de adından söz ettirmeye başladı. Özel sektörün Bitlis’e ilgisi giderek artıyor. Bitlis, tekstil sektöründe de üretim merkezi konumuna geliyor. Bu kapsamda 12 üretim tesisini bugün hizmete açıyoruz. 3 bin 600 kişi burada iş imkanına kavuşacak.

Devlet olarak bizler bugüne kadar istihdam imkanı sağlayan herkese hiçbir ayrım yapmaksızın daima destek verdik. Tüm imkanlarımız ile sahip çıktık. ‘Siz yeter ki çalışın, yatırım yapın, biz asla sizi yalnız bırakmayız’ dedik.

"Biz icraatlarımızla konuşuruz, kuru sıkı atmayız"

Türkiye'yi yatırım, istihdam ve ihracat yolu ile büyütme hedefimizi yeniden yineliyoruz. Önümüzdeki dönemde açılışını yaptığımız bu fabrikalara yenileri de eklenecektir. Biz icarratlarımızla konuşuruz, kuru sıkı atmayız.

"36 adet sağlık tesisini halkımızın hizmetine sunduk"

Batıdakiler şu an hangi imkanlara sahipse buraya da aynı olanakları getiriyoruz. Bitlis'e 40 milyar TL tutarında yatırım gerçekleştirdik. Eren Üniversitesini şehrimiz ile buluşturduk. Kentimize yeni spor tesisleri kazandırdık. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız için 21 yılda toplam 5,5 milyar TL kaynak kullandık. Sağlık alanında 1210 yataklı 11 hastane dahil olmak kaydıyla 36 adet sağlık tesisini halkımızın hizmetine sunduk.

Bitlis'te inşasını gerçekleştireceğimiz 12 adet sağlık tesisimiz ise proje aşamasındadır. TOKİ kanalı ile 4 bin 608 adet konutun yapımını tamamladık. 310 konutun yapımı ise halihazırda devam ediyor. 5 adet millet bahçesi projemiz var. 3'ünün yapımı devam ediyor. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında 328 adet konut ile 938 adet iş yerinin dönüşümünü sağladık.  

Tüneller ve viyadükler inşa ettik. Bitlis çevre yolunu tamamladık. İçlerinde çok önemli ulaştırma projelerinin bulunduğu diğer yatırımları ise sene sonuna kadar tamamlayacağız. Tatvan çevre yolu 2025 yılında hizmete açılacak. Van ve Tatvan feribot iskelelerinin yenilenme çalışmaları ise devam ediyor. Bağlantı yollarını da tamamladık.

"Bölge terör olaylarından kurtuldukça yeni yatırımlar da gelecek"

Bitlis'e toplam 1,2 milyarlık tarımsal destek imkanı sağladık. Bitlis'in de içinde yer aldığı bölge terör olaylarından kurtuldukça bölgeye yeni yatırımlar gelecek, kalkınma hamlesi ise daha da gelişecektir. Yalnızca ülkemizin diğer şehirlerinden değil, dünyanın farklı köşelerinden de insanlar buralara geliyor ve bölgemizin güzelliklerine şahit oluyor.

Yatırımcılarımız yıllarca işsizlik nedeniyle göç veren Bitlis ilimize yeni fabrikalar ve üretim tesisleri inşa ediliyor. Hep birlikte güven ve huzur ortamını korumamız şart.

Yorumlar (0)