Cumhurbaşkanı adaylığı için başvurular başlıyor: İşte imza tarihleri

Cumhurbaşkanı adaylığı için YSK'ya yapılacak başvuruların yarın itibarıyla başlayacağı kaydedildi. Siyasi partiler ve seçmenler tarafından aday gösterilecek kişiler için son başvuru tarihleri farklı olacak. Seçmenler tarafından aday gösterilecek olan adaylar, 22 Mart-27 Mart tarihleri arasında 100 bin imza toplamak zorunda. İşte detaylar...

GÜNDEM 18.03.2023, 10:37 Hakan Öksüz
Cumhurbaşkanı adaylığı için başvurular başlıyor: İşte imza tarihleri

14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi yaklaştıkça siyasi arenadaki hareketlilik artıyor. Siyasi partilerin seçim ittifakları netlik kazanırken cumhurbaşkanı adayları da tek tek ortaya çıkıyor.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından hazırlanan seçim takvimine göre partiler ile seçmenler tarafından "cumhurbaşkanı adayı" olarak gösterilen kişiler, yarın itibarıyla başvurularını yapacak. 

Adaylık başvuruları için son tarihler

Seçmenler tarafından aday gösterilen kişilerin YSK'ya yapılacak adaylık başvuruları için son tarihin 20 Mart Pazartesi günü saat 17.00 olduğu kaydedildi. Siyasi partiler tarafından aday gösterilen kişiler ise 23 Mart Perşembe günü saat 17.00'ye kadar başvuruda bulunabilecek.

22 Mart ile 27 Mart tarihleri arasında imza toplanacak

Seçmenlerin aday göstereceği kişiler 100 bin imza toplamak zorunda. 22 Mart ile 27 Mart tarihleri arasında toplanacak 100 bin imzanın ardından cumhurbaşkanı kesin aday listesinin de 31 Mart'ta yayımlanacağı kaydedildi. Kesin aday listesinin yayımlanması ile birlikte propaganda döneminin resmi olarak başlayacağı belirtildi.

Yorumlar (0)