Cumhurbaşkanı açıkladı! Saldırganlardan biri yakalandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ'da düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Istanbul'da AK Parti seçim çalışmasına düzenlenen saldırıyı lanetleyerek, "Bir saldırgan yakalandı, diğerlerini de yakalayacağız" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 11.02.2024, 14:52 Buse Önder
Cumhurbaşkanı açıkladı! Saldırganlardan biri yakalandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ'da düzenlenen mitingde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Tekirdağlılara teşekkür ederek, 3 Kasım 2002'den bu yana şehri hiç ihmal etmediklerini vurguladı. Seçimlere 50 gün kala bu süreyi iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirten Erdoğan, Tekirdağlı vatandaşların gönlüne girmek için çaba göstereceklerini ifade etti.

‘Milli iradeye saygıları yok’

Siyasi ayrıştırmaya karşı olduklarını da belirten Erdoğan, CHP'nin beceriksizlikle suçladığı iddia edilen yerel yönetimlere atıfta bulunarak, "Bunlar asfalt dökmemekle övünebiliyor" dedi.

Muhalefeti eleştiren Erdoğan, CHP'yi tarihi boyunca milletin değerleriyle kavga etmekle suçladı. Terör örgütü PKK'nın Kandil'deki liderinin CHP için oy istemesini hatırlatan Erdoğan, muhalefeti eleştirerek, "Bunların milli iradeye saygıları yok" diye konuştu.

‘Zararları gidermek için çaba gösteriyoruz’

Erdoğan, geçen hafta meydana gelen 6 Şubat depreminin yıl dönümünde depremzedelerle bir araya gelerek, maddi zararların telafi edilebileceğini ifade etti. Depreme dayanıklı binalar ve konutlar yapma gerekliliğine vurgu yapan Erdoğan, “Kaybı telafi edemeyiz, ancak maddi zararları gidermek için çaba gösteriyoruz. Depreme dayanıklı binalar ve konutlar inşa etme konusunda önemli adımlar atmamız gerekiyor. TOKİ aracılığıyla son 21 yılda 1 milyon 300 binden fazla konut üreterek bu alanda önemli ilerleme kaydettik” ifadelerini kullandı.

31 Mart seçimlerinden sonra hükümet ve belediye iş birliğiyle kentsel dönüşüm süreçlerini hızlandıracaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan Tekirdağ'ı ayağa kaldırmak için çalışacaklarını söyledi.

Yorumlar (0)